Blocket om Wayke: Vi ser fram emot konkurrensen

På måndag öppnar Blocket-utmanaren Wayke sin nya digitala tjänst.

Blocket möter den nya konkurrensen med tjänsten Motortoppen.

– Motortoppen är bara början flera nya fordonstjänster från oss, säger Linnea Aguero, presschef på Blocket.

Den nya digitala tjänsten Wayke öppnas på måndag. Bakom satsningen står bland annat 750 bilhandlare, större delen av branschen och stora importörer som Volkswagen och Volvo. Wayke ska framför allt utmana Blocket och Bytbil.

Men Blocket räds inte konkurrensen. 

– Det ska såklart bli spännande att följa och vi följer våra konkurrenter på marknaden nära, säger Blockets presschef Linnea Aguero.

Ni öppnade er egen tjänst Motortoppen den här veckan – var det på grund av Wayke?

– Nej, vi har haft den typen av tjänst tidigare på både mode och design. Nu började vi med Motortoppen som en del av vår stora fordonssatsning. Det här är en allmän trend, att göra ett urval.

LÄS MER: Svaret från Blocket – nya Motortoppen 

Tror ni att Wayke har någon chans?

– Jag ska väl inte uttala mig om deras chanser. Men vi har 20 års erfarenhet, en enorm trafik och vi har en stor trygghet i den arena vi är i dag för privatpersoner och handlare. Det är svårt att konkurrera med.

Bilhandlarna står bakom Wayke, tror ni att det blir färre annonser från dem framöver?

– Det vill jag inte spekulera i. Våra styrkor är fortfarande det stora utbudet, efterfrågan och effektiviteten. Sen är det upp till bilhandlarna var de vill synas.

Enligt Linnea Aguero är bilarna den överlägset största delen av Blockets totala trafik till köp-sälj-tjänsten. 

LÄS MER: Nya Wayke ska utmana Blocket 

– Vi ser ett otroligt intresse för bilar, dels är det i själva köpprocessen men vi har även entusiaster. Det är roligt att leta efter bilar, vi ser också att våra bilannonser delas väldigt mycket. Det är ett tidsfördriv dagligen att botanisera bland bilar och tipsa eller fråga sina vänner om annonserna.

Motortoppen är ett sätt att göra ett urval bland era annonser. Kan det komma fler, som ett urval bland Volvo-bilar, gamla bilar, amerikanska bilar?

– Motortoppen är bara början på vår satsning på fordon och det går att göra väldigt mycket och även titta på alla fordon, som till exempel båtar. Fordon är ett av våra viktigaste områden som vi bestämt oss för att satsa på.

LÄS MER: Berggren: en bra idé som kan komma försent

Annons:
Annons: