Björn Borgs Ferrari är till salu – ligger ute på Blocket

Foto: VON BRAUN SPORTSCAR
Foto: VON BRAUN SPORTSCAR
Björn Borg efter vinsten i Wimbledon 1980.
Foto: MICHAEL COLE / BILDBYRÅN
Foto: VON BRAUN SPORTSCAR
Foto: VON BRAUN SPORTSCAR
Foto: VON BRAUN SPORTSCAR
Foto: VON BRAUN SPORTSCAR
Foto: VON BRAUN SPORTSCAR
Foto: VON BRAUN SPORTSCAR
Foto: VON BRAUN SPORTSCAR
1 / 10

Nu kan du köpa tennislegendaren Björn Borgs gamla Ferrari. 

Den röda lyxbilen har knappt körts sedan han sålde den för 29 år sedan och är lika fint skick som när den prydde tidningarnas förstasidor på 80-talet. 

Men den som är intresserad av den här dyrgripen behöver ha närmare 1,5 miljoner kronor på kontot. 

Året var 1985. Den 29-årige Björn Borg hade avslutat sin tenniskarriär, genomgått en skilsmässa från sin Mariana och flyttat hem från Monaco. 

I Stockholm väntade ett jetsetliv tillsammans med den nyfunna kärleken Jannike Björling, 18. På huvudstadens gator skulle de två rulla som stjärnor. Valet föll på en knallröd Ferrari 308 GTS QV – en splitter ny lyxbil som Björn Borg inhandlade hos Europeiska Motor i Vällingby.

34 år senare är den till salu på Blocket för 1 460 000 kronor. 

LÄS MER: Nu kan du köpa Zlatans lyx-Mercedes på Blocket 

Ferrarin en av 80-talets hetaste bilar

Under mitten av 80-talet var Ferrari 308 GTS QV en av de mest eftertraktade lyxbilarna. I tv-serien Magnum P.I. kunde svenskarna se Tom Sellecks karaktär ratta en precis likadan bil på bästa sändningstid. 

Björn Borg och Jannike Björling väckte inte oväntat stor uppmärksamhet när de rullade fram i sitt exemplar. Flertalet gånger hamnade de två och den exklusiva bilen på framsidorna i både kvällstidningarna och skvallerpressen. 

LÄS MER: Alla nya bilar 2019 – hela listan över 117 nya modeller 

”Borde hamna bredvid vaxdockan på Björn Borg”

Innan Björn Borg lämnade över nycklarna till en köpare 1990 hann han köra  drygt 2 000 mil med sin Ferrari. Sedan dess har den haft flera andra ägare, som tagit väl hand om bilen och tillsammans bara kört 1 200 mil. 

– Ferrarin är i ett väldigt bra skick. Det är en av de finaste 308:orna vi har haft. Bilen är i en enastående proveniens, den borde hamna bredvid vaxdockan på Björn Borg, säger Torbjörn von Braun på sportbilsfirman von Braun Sportscars, som lagt ut bilen till försäljning.

En potentiell köpare får förutom Ferrarin ett skräddarsytt väskset från Schedoni som följde med när den lämnade bilhallen. Men en väska saknas – den valde Björn Borg nämligen att plocka ur för att få plats med sina tennisracketar. 

Annons:
Annons: