Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 12 maj 2018 14:00

Bilträffarna krockar – två städer slåss om besökarna

Power Big Meet från Västerås, 2016.

Power Big Meet från Västerås, 2016.

Foto: CONNY SILLéN / TT

Sveriges två största bilträffar krockar. 

För andra året i rad konkurrerar Lidköping och Västerås om de hängivna entusiasterna.

– Planen är att göra allt lite bättre, säger Västerås Summer Meets arrangör Klas Brink.

När bilträffen Power Big Meet efter 32 år flyttade från Västerås till Lidköping ville västeråsarna inte stå helt utan. Västerås Summer Meet startades och blev direkt en storkonkurrent till den utflyttade bilträffen. Giganterna hålls för andra året i rad samma helg, 5-7 Juli. 

– Det är tradition att ha bilträff i Västerås och den helgen är den enda som funkar för oss vad gäller bokning av plats och personal, säger arrangör Klas Brink. 

Han ser en vinst i att bilträffarna hålls samtidigt och inte blir för stora, något som Bibi Gustafsson från Power Big Meet inte alls håller med om.

– För stora? Jag har svårt att se att det skulle vara ett problem. Det var i alla fall aldrig ett problem när vi var i Västerås, säger hon.

Hon berättar om flytten 20 mil söderut till Lidköping som har lockat fler européer till träffen.

– Nu ligger ju inte Västerås särskilt långt norrut, inte ens i mitten, men om har rest från andra platser i Europa är 60 mil upp i Sverige en lång bit. Västerås lockar mer folk från norra Sverige.

LÄS MER: Här är sommarens alla bilträffar 2018 

Kritik mot hotellkedjorna

Många reser långväga för dessa bilträffar och besökarna uppmuntras till att boka boende så tidigt som möjligt för att garantera en plats. 

– Efter träffen 2016, som då fortfarande hölls i Västerås, var det många som direkt bokade hotell till nästa års träff. När vi sen flyttade till Lidköping var det flera hotellkedjor som inte kunde avboka, berättar Bibi Gustafsson. 

Hon menar att det var många som ville följa med ner till Lidköping men som fick lov att gå på Västerås Summer Meet för att de inte kunde få pengarna tillbaka på sin hotellbokning. 

LÄS MER: Bilträffar krockar – två städer slåss om veteranbilsälskarna 

Konkurrerar om bilentusiasterna

Trots den tuffa konkurrensen giganterna emellan är både Klas och Bibi lugna.

– Jag tror att vissa kommer gå på båda två. Kanske börja i Västerås och sedan åka ner till Lidköping, säger Bibi. 

Klas tycker inte att konkurrensen bilträffarna emellan spelar någon roll utan ser fram emot ett nytt år med nya inslag i Västerås Summer Meet.

– Vi har ett par nya saker i år, men det är hemligt än så länge, säger han.

De två veteranbilsträffarna kommer hållas 5-7 Juli. 

Västerås Summer Meet går att besöka på Johannisbergs Flygfält. Träffen bjuder på allt från finbilscruising och bilbedömning till swapmeet och "Care Car Corner" där olika specialister finns på plats.

Power Big Meet äger rum i Lidköping, på Hovby Flygfält. Finbilscruising, bilbedömning och ”Raggarvigsel i traditionell stil” är några av de aktiviteter du kommer kunna hitta här.