Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 7 mar 2017 16:00

Bilarna med Sveriges nöjdaste ägare – lista

De som kör Tesla är 100 procent nöjda enligt Sifo.

De som kör Tesla är 100 procent nöjda enligt Sifo.

1/2

Foto: Tesla

Kia är betydligt vanligare än Tesla på våra vägar – här är 98 procent av kunderna nöjda.

Kia är betydligt vanligare än Tesla på våra vägar – här är 98 procent av kunderna nöjda.

2/2

Foto: Kia

Elbilstillverkaren Tesla hamnar i topp när svenskarna tycker till om sitt bilägande.

Volvo kniper fjärdeplatsen och sist i undersökningen från Sifo/KVD Bilpriser kommer Årets Bil-vinnaren Peugeot.

Visst, Sverige kanske inte har överdrivet många Tesla-ägare, men de som finns är verkligen nöjda med sin bil. Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av KVD Bilpriser är alla – 100 procent – mycket eller ganska nöjda med sin Tesla.

Övriga pallplatser tas av Kia och Toyota.

– Bilar i dag har generellt sett högre kvalitet än tidigare. Därför är de flesta bilägare i dag väldigt nöjda med sitt bilägande. Trots det sticker de asiatiska fabrikaten ut från mängden och har lyckats bäst med att skapa störst andel nöjda ägare, kommenterar Jonas Björkman, vd på bilvärderingsföretaget KVD Bilpriser.

Volvo ligger förstås högt uppe, på en delad fjärdeplats med 91 procent nöjda bilägare.

Sämre ser det ut för Peugeot som hamnar absolut sist med 71 procent nöjda, svenska bilägare. Gissningsvis hoppas den franska biltillverkaren på att modellen 3008, som röstades fram som Årets Bil häromdagen, ska innebära en klättring på den svenska listan.

Det kan behövas, för Peugeots köp av Opel kanske inte kommer innebära en jätteboost i det här sammanhanget – Opel hamnar nämligen näst sist på listan.

Undersökningen visade även att kvinnor generellt sett var nöjdare än män med sina bilar och störst var skillnaden för Mini. Männen i sin tur var klart mer nöjda med Land Rover jämfört med vad kvinnorna tyckte om samma bilmärke.

Hela listan hittar du i faktarutan. Studien över hur nöjda svenskarna är med sina bilar genomfördes i TNS Sifos webbpanel och totalt intervjuades 1 775 personer i åldern 16-79 år.

LÄS ÄVEN: Här är årets 10 sämsta bilar