Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 5 dec 2018 11:23

Bekräftat: Så mycket kostar Tesla Model 3 i Sverige

Nu öppnas äntligen Teslas beställningssida för nya Model 3.

Och den som beställer en bil före den första januari kan få bilen redan i februari.

Tesla avslöjar också räckvidden för Model 3 med största batteriet.

Nu är den här på riktigt – Teslas viktiga Model 3. Under de kommande veckorna ska alla de som förhandsbokat bilen i Sverige få en möjlighet att genomföra sin färdiga beställning.

För de kunder som beställer en bil före årsskiftet och som ligger bra till i Teslas kösystem så kan en bil stå på garageuppfarten redan i februari.

Tesla har också avslöjat räckvidd och pris på de modeller som blir beställningsbara från start, alltså välutrustade Model 3 med största batteriet.

Versionerna som går att köpa från start är Tesla Model 3 Long Range Dual Motor All Wheel Drive samt Tesla Model 3 Performance.

Long Range får en räckvidd på 544 km enligt den nya tuffare mätmetoden WLTP. Därmed blir det den elbil som klarar längst sträcka på en laddning.

Foto: MIKE NELSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Premiär för Tesla Model 3 i Sverige 

Pris för Model 3 klart i Sverige

Model 3 kommer med Teslas senaste operativsystem samt med den delvis nya interiördesignen. Model 3-köparna får en inbyggd snabbladdare med CCS-standard och tillgång till Teslas utbyggda nätverk av snabb- och destinationsladdare. 

Priset i Sverige för Long Range Dual Motor All Wheel Drive blir 650 200 kronor före avdrag för miljöbilsbonus (60 000 kronor). Model 3 Performance kommer med ett grundpris på 767 200 kronor. Vill du ha en utökad Autopilot med flera assistanssystem kostar det 55 000 kronor extra.

Med Model 3 Performance klarar du 0–100 km/tim på 3,7 sekunder. Räckvidden är beräknad till 530 km enligt WLTP-metoden och toppfarten ökas från 233 till 250 km/tim.