Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 23 jul 2019 13:30

Audi bekräftar – nästa generation R8 elektrifieras

Audi R8 V10 Decennium.

Audi R8 V10 Decennium.

Sportbilen som många drömmer om vill erbjuda ett elektriskt alternativ. Audi meddelar att de har flertalet intressanta koncept för R8, men ännu är det inte bestämt vilken väg de ska gå.

Tidigare har Audi meddelat att de slutar tillverka sportbilen TT och även bilar som A8 och R8 har varit hotade. Anledningen har varit det tyska bilmärkets storsatsning på elbilar, digitalisering och självkörande bilar. 

Och nu har det första uttalandet om R8:as framtid kommit. Fler generationer kommer, men nya koncept och planer på elektrifiering gör att det dröjer.

LÄS MER: TEST: Audi e-tron sätter en ny standard i bilvärlden 

Jobbar med nytt bilkoncept

I en intervju med bilsajten Motoring berättade Oliver Hoffmann, chef för Audi Sport GmbH, att han inte tror att de kommer göra en ny generation av R8 med vanlig förbränningsmotor.

– Vi kommer elektrifiera R8 i framtiden, men hur vi gör det har vi inte bestämt oss för än. Just nu jobbar vi med nya idéer, med väldigt intressanta drivline-alternativ, men också gällande hela bilkonceptet, berättade han.

LÄS ÄVEN: TEST: Audi A4 Allroad ska konkurrera ut Volvo V60

Ligger några år bort

Audi R8 introducerades 2006 och den andra generationen av sportbilen dök upp 2015. 

Hoffman berättade att de trots allt kommer fortsätta uppdatera den nuvarande R8-generationen med spännande modeller fram tills att en ny generation står redo att introduceras. Vi gissar att det kan bli runt 2023.