Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 19 okt 2019 17:00

Aston Martins cabriolet presenterad i det tysta

Foto: ASTON MARTIN

När en biltillverkare lanserar en ny modell, generation eller variant av en modell brukar de försöka maximera publiciteten, men inte Aston Martin.

De presenterade Vantage Roadster med en bild i tillverkarens Twitterflöde.

Aston Martins instegsmodell Vantage lanserades i ny skepnad 2017 och nu är det dags för en öppen version.

Det är dock ingenting som det brittiska lyxbilsmärket har basunerat ut. Inga plågsamma reklamfilmer, långa malande pressmeddelanden eller överdimensionerade bildgallerier…

Nyheten presenteras med en bild i tillverkarens twitterflöde och den enda information som följer är att den kommer våren 2020. Det korta budskapet samt modellen slagord Beautiful Won’t Be Tamed går även att se på bilens dörr.

Foto: ASTON MARTIN

Samma teknik som täckta versionen

Vi skulle bli förvånade om bilen inte får samma teknik som den täckta versionen: en V8 från Mercedes-AMG på 510 hästkrafter som kraftkälla kopplad till antingen en åttastegad automatlåda eller en sjuväxlad manuell låda.

Formmässigt följer dom två versionerna varandra väl, noterbart är dock att roadstern tycks få fasta bågar över de åkande i stället för som uppskjutande vid nödsituation som tidigare version.

Vi har här ställt coupén och roadstern för jämförelse ovan så du i lugn och ro kan avgöra vilken du ska slå till på när våren väl kommer.