Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 11 jul 2019 07:00

Android Auto kan äntligen vara på gång till Sverige

Foto: Google / Google

Efter över fyra år verkar den äntligen vara på gång. Appen som många väntat på kan vara på väg att lanseras i Sverige. Och det kan ha varit en miss som avslöjade Android Autos nästa steg.

Den 19 mars 2015 lanserade Google appen Android Auto som ska koppla samman en Android-baserad mobiltelefon med bilen genom att bland annat spegla innehåll på bilens infotainmentskärm. Hittills har Android Auto lanserats i 36 länder runtom i världen, däribland Australien, Frankrike, Tyskland, Italien, Indien, Filippinerna, Schweiz, Taiwan, Sydkorea, Japan, Storbritannien och USA. Till Sverige har systemet ännu inte kommit.

Men det verkar vara något på gång, för i förrgår poppade plötsligt Sverige (tillsammans med Danmark, Finland och Island) upp på Android Autos supportsidor. Det rapporterar Android Police.

Togs lika plötsligt bort

Många jublade, men tyvärr för tidigt. Efter ett tag försvann de fyra nordiska länderna återigen från supportsidorna.

Om det var en ren felaktighet eller om någon på Google med ansvar för supportsidorna var lite väl snabb att med att trycka på publiceringsknappen, det vet vi inte. Det kan dock mycket väl vara ett tecken på att Sverige ligger på tur, men som vanligt med Google vet man inte hur lång tid det dröjer. Vi är många som minns utrullningen av Google Assistant i Sverige i fjol, den både dröjde och krånglade en del där vissa fick tidig tillgång medan andra fick vänta ännu längre.