Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Donald Trumps superbilar – galet mycket lyx

För en man som är god för mellan 44 (om man får tro affärstidningen Forbes) och 88 miljarder kronor (om man tror på Trump själv) förväntar man sig inte direkt att det är en rostig gammal Mazda som står i garaget.
Och visst är det lyx i mängder när man tar en titt på vilka bilar den amerikanska presidenten äger.
Men det finns också överraskningar – vem hade till exempel tippat på att mannen som kallat klimatförändringar för en bluff skulle satsa på en elbil?

10. "The Beast"

Det här är inte Trumps egen bil, utan bilen som presidenten använder på statsbesök och korta transporter. Men den är för exklusiv för att inte ha med på listan. Den är baserad på Cadillac Escalade men rejält ombyggd med fokus på presidentens säkerhet. Den väger åtta ton, har 20 centimeter tjock pansarplåt, syrgassystem och tårgaskanoner monterade i fronten.

Dessutom ingår avancerad medicinsk utrustning och en dryg liter blod från presidentens blodgrupp. Dörrarna väger lika mycket som en flygplansdörr och bara förarfönstret går att öppna. Endast tolv exemplar har byggts av bilen, till ett pris av mellan tio och tretton miljoner kronor styck. Maxfarten är på grund av vikten blygsamma 100 kilometer i timmen.
Till hela listan