Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Donald Trumps superbilar – galet mycket lyx

För en man som är god för mellan 44 (om man får tro affärstidningen Forbes) och 88 miljarder kronor (om man tror på Trump själv) förväntar man sig inte direkt att det är en rostig gammal Mazda som står i garaget.
Och visst är det lyx i mängder när man tar en titt på vilka bilar den amerikanska presidenten äger.
Men det finns också överraskningar – vem hade till exempel tippat på att mannen som kallat klimatförändringar för en bluff skulle satsa på en elbil?

1. Rolls-Royce Silver Cloud från 1956

Värde: Minst elva miljoner kronor.

Det här är en av de första bilarna som Trump ägt, och enligt många hans personliga favorit. Bilen är inte från 1956, i stället betalade Trump Rolls-Royce för att bygga en replika av den klassiska modellen från 1956.

Hur mycket han fick betala är inte känt, men auktionspriser kan ge en fingervisning om vad bilen är värd. 2017 gav en privatperson drygt elva miljoner kronor för ett exemplar på en Sotheby's-auktion. Det är inte orimligt att just det här exemplaret skulle ge ännu högre priser, med tanke på sin speciella historia.

Motorn och tekniken sticker så klart inte ut jämfört med dagens bilar. Med 155 hästkrafter kan bilen, enligt en brittisk motorjournalist som testkörde den när den var ny, komma upp i 164 kilometer i timmen. 1956 års version var den första att ha moderniteter som luftkonditionering och servostyrning, så utifrån det valde Trump rätt årsmodell.