Ahorn – ny billig husbil ska locka nya kunder

Beige – det är Ahorns signaturfärg.

JÖNKÖPING. Ett nytt husbilsmärke.

Behövs det verkligen på en så liten marknad som Sverige.

– Våra bilar ska vara bra kvalitet till ett lågt pris, säger Ahorns Kirsten van den Burg.

Med ett instegspris på strax under 450 000 kronor för en ny Ahorn Camp ska italienbyggda, fabriken finns i Toscana, Ahorn-bilarna hitta en plats på den svenska marknaden.

Bilarna är relativt välutrustade och finns i tre versioner: Camp, Canada och Alaska. Ahorn har byggt husbilar i 30 år men det är först nu det finns en försäljning i Sverige.

– Vi ska ha återförsäljare från norr till söder i Sverige men än så länge finns vi i Varberg, säger van den Burg.

LÄS MER: Kö för att se de lyxigaste husbilarna 

Har många sittplatser

Hon visar runt i den billigaste varianten Camp som är imponerande rymlig och med alkovsäng.

– Det hände något i somras då kunderna bärjade fråga mer efter alkovsängar än taksängar. Våra kunder gillar också genomgången till garaget, det passar inte minst hundägare väldigt bra. 90 procent av alla som tittat på våra bilar har hund, och det passar förstås hundägare bra att åka husbil.

Ahorn har satsat på ytterligare en konkurrensfördel: många bältade sittplatser. I alla Ahorn-bilar finns det plats för fem personer och i den största är det hela sju sittplatser och sju sovplatser.

– Det är inte många andra som kan erbjuda det, säger Kirsten van den Burg.

Ahorn är synonymt med Renault och bilarna byggs på chassi från Renault Master. Det finns också både manuella och automatiska växellådor.

– Vi har haft ett väldigt stort intresse och många har sett våra bilar ute i Europa och undrat varför vi inte finns i Sverige. Nu är vi här.

Annons:
Annons: