5 hemliga bilar – som du inte borde få se än

Allt om Bilars spionfotograf har fångat fem kommande modeller på bild. 

Band dem finns Mercedes nya värsting och uppföljaren till BMW-suven X4. 

1. Mercedes AMG GT4

Foto: Andreas Mau/Carpix

Kommentar: Mercedes ser ut att testa en vägversion av racerbilen GT4. Bland annat ser vi det tack vare att det stora avgasröret i mitten bak bytts mot två på vardera sidan. Vi gissar också att Mercedes har sparat lite vikt genom att använda polykarbonat i bakrutan och kasta en del av den komfortrelaterade utrustningen. Vi får se om Mercedes behåller kraftuttaget på 577 hästkrafter i tuffa GT R eller om fyraliters-V8:an trimmas en aning. Namnet blir nästa problem att lösa då Mercedes redan planerar för en fyrdörrarsbil som ska heta AMG GT4. Ett tips är Black Series.

2. BMW X4

Foto: Anderas Mau/Carpix

Kommentar: Här står en mer eller mindre omaskerad BMW X4 som ska presenteras inför modellåret 2019. Bilen har fotograferats när BMW:s fabrik i Spartanburg, South Carolina. Nya X4 ska byggas på den nya plattformen CLAR, en plattform som ska delas med de kommande 3-seriebilarna. Vi kan räkna med en rad bensin- och dieselmotorer, en laddhybrid och en värstingmodell, X4 M40i. Produktionen ska starta i Spartanburg under första halvåret 2018.

3. Suzuki Vitara

Foto: Andreas Mau/Carpix

Kommentar: Här kommer Suzukis ansiktslyfta Vitara. Bilen väntas göra debut på bilsalongen i Tokyo i oktober och vi kan på den här bilden se att än så länge har Suzuki valt att inte förändra strålkastarna. Vi ser en större sensor på kofångaren fram vilket tyder på att Suzuki planerar en rad nya säkerhets- och förarassistansfunktioner. Vi kommer också att få se mindre uppdateringar på interiören samt lätt trimmade motorer.


4. Peugeot 1008

Foto: Andreas Mau/Carpix

Kommentar: En ny liten suv – det planerar Peugeot och därmed resten av den nyligen utökade PSA-gruppen. Det här är en så kallad mula, alltså en testbil som körs på en äldre modell men med en rad nya komponenter. Namnet 1008 är inte bekräftat för Peugeots minsta suv men det skulle följa den tidigare standarden. Troligen får bilen enbart framhjulsdrift samt en trecylindrig motor med olika effektuttag. Resten av PSA-gruppen lär också få bilen vilket betyder en suv något mindre än dagens Mokka och Crossland X även till Opel.


5. Mazda 3

Foto: Andreas Mau/Carpix

Kommentar: Mazda är ute och testkör sin nya Mazda 3 och det kanske mest intressanta med modellen än så länge är att Mazda monterat sin nya motor Skyactive-X under huven. Mazda har bekräftat att nya 3:an, med debut 2019, kommer att få den nya motorypen i formen av en tvålitersmotor. Skyactive-X har SCCI, eller Spark Controlled Compression Ignition och motorn ska i praktiken kombinera det bästa från vardera bensin- och dieselmotorn. Motorn ska ge samma effektkurva och låga förbrurkning som en diesel utan att släppa ut de farliga partiklarna.

Annons:
Annons: