Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

4 hemliga bilar – som du inte borde få se än

Den kanske allra mest spännande elbilen som ska visas under 2018 är Audis nya suv E-tron. Och nu är bilen ute på några av de allra sista förberedande testerna.
Audi testar också sin nya värstingbil RS7 och får konkurrens framför spionfotografens kamera av BMW:s nya suv och Mercedes nästa mellanklassbil.

1. BMW X7

Foto: Andreas Mau/Carpix

Kommentar: På bilsalongen i Frankfurt i september visade BMW en konceptversion av nya X7 och vi har tidigare fångat den här bilen på flera spionbilder. Men nytt är att BMW bytt till en lättare kamouflering där stora delar av bilen avslöjas. Med X7 ska BMW satsa på mer lyx för att klara att konkurrera med stora suvar som Range Rover och Mercedes GLS.

X7 byggs på en utdragen version av plattformen CLAR som också ska användas för nya X5. Plattformen används redan till modeller i 5-, 6- och 7-serien. Under huven väntas vi få se sex- och åttacylindriga motorer för bensin, diesel och bensin-el-hybrider. Det har också viskats om en V12:a i en toppversion. Designen påminner en del det vi såg på konceptbilen X2 Concept och det som ska synas i nya X2 – som vi för övrigt testkör efter årsskiftet. Bilden avslöjar en längre bakdörr och ett långt överhäng bak vilket betyder gott om plats i baksätet.