Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

30 bästa bilarna de 30 senaste åren

När Storbritanniens största bilveckotidning AutoExpress firade 30 år gjorde de det genom att lista de 30 bästa bilarna under de åren.

En del år får inga vinnare, andra får flera – och det finns en del överraskningar. Men att Volvo är en av vinnarna med en av sina populära suvar känns inte så överraskande.

AutoExpress skriver att bilarna listas som vinnare för att de alla satt en ny standard – och självklart varit populära hos både biljournalisterna och den brittiska allmänheten.

Och vi har adderat vad Allt om Bilar tidigare skrivit om modellerna.

1988: Peugeot 405

Den första bilen som vann ett grupptest i AutoExpress. Hyllades för sina köregenskaper, rymliga kupén och det vida bagageutrymmet. Eftersom den var lättare än konkurrenterna fick den flera fördelar i prestanda.

Så här skrev Allt om Bilar 2003 om Peugeot 405:
Var mycket populär i slutet av 80-talet men glömdes sedan bort. I dag kan du finna mycket fina 95:or för lite pengar. Lite skamlig men i stort sett fri från dyra fel. Ett lite komfortablare och charmigare val än japanerna! Undvik 80-talarna och se upp för buskörda Mi16. Plus: Prisvärd. Komfort. Kul att köra. Minus: Småfel. Ingen kassaskåpskänsla.