Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

12 bästa familjebilarna i vår

Visst springer svenska bilköpare benen av sig efter suvar. Och visst sneglar väldigt många på bilar som Skoda Kodiaq och Volvo XC60.

Men sanningen är att när vi tittar på försäljningstoppen så regerar kombibilarna. Sportscombi, Sportswagon och herrgårdsvagn. Käraste barn har flest namn.

Det finns också en hel drös riktigt bra kombibilar och familjebilar lagom till vårruschen i bilhallarna.

Här är vårens 12 bästa familjebilar.

WEBB-TV: Här är 12 bästa familjebilarna i vår

1. Renault Grand Scenic

Pris: från 229 900 kronor.

Kommentar: Flera biltillverkare arbetar med att försöka få ihop familjebussens goda utrymmen med suvens lite fräckare design och höga sittposition. En av de som lyckats bäst är Renaults svenska designchef Agneta Dahlgren. Scenic finns som både fem- och sjusitsig men i Sverige säljs bara den större varianten. 1,5-litersdieseln fungerar riktigt bra i den här bilen och upplevs pigg och alert. Den manuella växellådan är lättarbetad.

Ratten sitter relativt lågt och Renault har valt en stor bildskärm för att kommunicera med föraren. Renault kan det här med att bygga praktiska familjebilar och gillar du ett lite mer udda val som inte kostar skjortan så är Grand Scenic ett bra val. Det låga priset gör att den också är ett bra privatleasingval.

Hos Renault finns de nya kombibilarna Megane och Talisman men för mig är Scenic det bästa familjebilsköpet i Renault-hallen.

Du kan läsa hela vårt test av Renault Scenic här.

WEBB-TV: Här är vårens 12 bästa familjebilar