Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Mekaniker

Publicerad 7 maj 2015 12:25

Varför ryker min bil svart?

Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor från ALLT OM BILARS läsare.

Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor från ALLT OM BILARS läsare.

1/2

Foto: Thinkstock

Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor från ALLT OM BILARS läsare.

Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor från ALLT OM BILARS läsare.

2/2

Foto: Thinkstock

Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor som rör din bil och ditt bilägande – mejla till mekaniker@expressen.se. Inled mejlet med ”mekaniker”.

Bilen ryker svart

Hej har en Renault grand Espace 05 3.0 diesel som svartryker vid gaspådrag och då framför vid tyngre belastning som till exempel uppförsbacke. Har även ibland fått felkod på insprutningen samt att bilen gått ned i mellanläge på nödläge, går fortfarande att köra men är lite svagare. Stänger man av bilen upphör felkoden och bilen går som vanligt, svartröker dock fortfarande. Är det EGR ventilen?

Vänlig hälsning, Thomas Löfgren

 

JONAS: Hej Thomas. Kan vara EGR-ventil, svårt dock när man inte felsökt bilen. Börja med att lämna in den för en diagnos så du inte börjar byta saker högt och lågt på chans. Det blir garanterat dyrare!

Konstig tomgång

Hej Min bil har börjat uppvisa konstiga fenomen va gäller tomgången. När jag till exempel stannar vid rödljus och motorn övergår till tomgång, hör man tydligt och ser på varvtalsvisaren att tomgången är ostabil och pendlar upp och ner ca 100rpm. Detta händer än så länge bara ibland och när motorn har blivit uppvärmt. Bilen har gått nästan 600mil. Motorn är en diesel 1.5dci.

Med vänliga hälsningar Tomas

 

JONAS: Hej Tomas. Om bilen bara gått 600 mil så kanske den är så pass ny att du har en gällande nybilsgaranti?! Lämna den i så fall till en auktoriserad verkstad så de får titta på den. Om inte så bör man börja med att titta efter luftläckage eller liknande kring insuget.

Trög växellåda

Hej jag undrar varför växellåda på min bil är mycket trög att växla.

Men efter 15 minuter körning så blir det lättare att växla.

Khuongle

JONAS: Hej Khuongle. Börja med att byta växellådsoljan. Om inte det hjälper bör du lämna in den för en felsökning.

LÄS MER: Så upptäcker du dolda fel på begbilen

Etanolbekymmer

Hej! Vi har en Ford Focus 09, Flexifuel. Jag tänkte att jag skriver allt jag kan komma på för att ni lättare ska få en bild av "felhistoriken": Vi uppmärksammade ett gnissel/ljud 2 månader efter vi köpte den (hösten 2012) så fordsäljaren bytte spännare, generatorrem och ac rem.

Vintern, jan 2013, fick vi motorstopp i samband med backning på en parkering och det tog 4 startförsök innan bilen startade igen (bensin i tanken).

Sommaren 2013 startade inte bilen (etanol i tanken) och vi fick hjälp att putta i gång han, detta efter att dagen innan kört 70-110 vägar i 55 mil.

Därefter gick bilen som en klocka tills vintermånaderna dec 2014 - mars 2015, då den blev svårstartad speciellt vid fuktig väderlek och den skrek/gnissla lite första metrarna, detta avtog nästan helt så fort vi slog av elvärmarna på fram och bakrutan.

Vi hade skjutit på servicen och bara några dagar innan servicen i mars 2015 så ville inte bilen starta på de 2 första försöken utan gick i gång först på 3:e försöket, detta efter att tidigare samma morgon kört 1 mil och utetempen var runt 0:an utan att det kändes fuktigt. Även denna gång hade vi dagen innan kört samma 55 mil på 70-110 vägar.

Bilen gick på enbart etanol våren 2014 - vintern 2014 och därefter enbart på bensin.

Service:

Dec 2013, 5300 mil

Mars 2015, 7300 mil

Alltså var vi lite sena med service då det är service var 1000:e mil när man kör etanol på vår Ford.

När vi servat bilen, så hann vi köra 2,7 mil fördelat på "service dagen" och dagen efter.

2 dagar efter fullservicen/ 6 årsservicen där byte av tändstiften ingick, så ville inte bilen starta, dock kan jag inte hitta att bränslefiltret är bytt.

Bilen bärgades till verkstaden och de konstaterade att (de nya) tändstiften kleggat igen. De nollade 2 dataenheter och körde några mil för att programmera om bilen.

De sa att då bilen var van vi de gamla tändstiften som är mindre effektiva (skulle ha bytts vid 6000 mil, men vi bytte dem nu först vid 7300), så fick det för mycket bränsle nu med de nya och fräscha tändstiften, därför kleggade de igen.

Jag som lekman har ingen uppfattning om detta stämmer, men jag litar på min verkstad och känner mig nöjd med personalen. Eftersom man hört att många verkstäder fuskar med service m.m. så tänkte jag höra med er om det kan verka stämma?

Efter att vi fått det fixat, så går bilen mycket bättre i lägsta växeln. Förr skutta den när man låg i ettan utan gas. Dock tar det nån halvsekund längre tid att starta bilen numera och den kan fortfarande vara lite svårstartad när det är fuktigt ute och den har låtit/skriket lite kort även nu efter service och reparationen.

Tacksam för ev. kommentarer.

Alexander

JONAS: Hej Alexander. Etanol… Många gånger bekymmer med det. Fortsätt du köra på bensin och köp en flaska med bra spridar/bränslerengöring och slå i tanken nästa gång du tankar. Dock tror jag inte detta har något samband med gnisslet, det kommer nog, så som du beskriver det, från rem eller generator. (alt. någon spännrulle till remmen eller liknande)

Hur kopplar jag bort larmet?

Volvo 945 200 F import från Italien årsmodell 1994 driftmil 40000 utan problem. Nu kommer problemet. Har trådlöst centrallås och därmed låsning av larmet, indikeringsdosan sitter på vänstra dörrstolpen mot vindrutan, nu går det inte att låsa upp med fjärren och därmed går larmet på och startfunktionen är spärrad. Jag har bytt batterier i dosan för fjärren ingen funktion. Har tillsatt en separat startfunktion kopplat till startmotorn inga problem bilen fungerar felfritt, men larmet ligger i och lamp larmet ligger kvar, har kopplat bort signalen. Min undran hur gör man för koppla bort larmet och behålla dörrfjärren kvar, eller sonika koppla bort fjärrmanövern och bara använda nyckelfunktionen. Är vår andra bil som står mest så det behövs inget larm.

Jörgen Norrbin

 

JONAS: Hej Jörgen. Be en verkstad som är vana vid bilelektronik att koppla ur larmet. Det är omöjligt att beskriva hur man gör utan att se bilen.

Hjulbultarna lossnar

Vi har bytt från vinter till sommarhjul vänster framhjulsbultar gängar upp sig själv efter ett par mil det har upprepats två gånger trots att vi drar åt dem efter varje gång vad kan det bero på?

Tack på förhand

Kjell

JONAS: Hej Kjell. Låter som du har fel bultar, ibland kan det vara olika mellan sommar och vinterfälgarna. Eller så kanske det finns rost eller smuts på anläggningsytorna mellan nav och fälg.

LÄS MER: Så upptäcker du dolda fel på begbilen