Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Mekaniker

Publicerad 20 nov 2015 08:49

Min VW skramlar när den är kall

En läsare har bekymmer med sin VW Golf som skramlar när den är kall.

En läsare har bekymmer med sin VW Golf som skramlar när den är kall.

Foto: VW

Mekonomens verkstadschef Jonas Carlsson svarar på frågor som rör din bil och ditt bilägande. Mejla till mekaniker@expressen.se

Inled mejlet med "Mekaniker".

Automatlådan låter

Har ett problem, min Golf 2,0 FSI automat låter när jag kör och kommer upp i typ 60 km/tim som m jag körde en manuell bil i 100 blås på 3:an, Den låter plågad! Har kollat den hos mekaniker med data och det indikerar inget problem.

HJÄLP en kvinna i nöd!

Hälsningar Kicki Walldén

JONAS: Hej Kicki. Det låter som att en eller flera växlar inte vill gå in utan lådan stannar på 2:ans eller 3:ans växel och varvar därför väldigt mycket. Kan hjälpa att byta växellådsoljan men det kan så klart också finnas andra problem. Men att byta oljan i lådan är ett bra första steg, allt annat kring automatlådor brukar springa i väg i pris så det kan vara värt att testa.

Skramlar när den är kall

Hej, jag heter Ahmed Lugi. Äger en Golf 6 1.2 TSI 2011 års modell, har gått 7000 mil. Vid kallstart skramlar det någon sekund om motorn sedan går den hur fint som helst. Det kan hända att det inte skramlar alls på några dagar. Vi misstänker att det kan vara kamkedjan men den var bytt vid 32000 mil.

Snälla, finns något svar

Lugi

JONAS: Hej Lugi. Det låter onekligen, trots att kedjan är bytt, att det är den som är bekymret. Kontakta en verkstad som kan hjälpa dig med en diagnos.

Bil utan finesser

Hej. Snart måste jag byta bil. Jag vill ha en väldigt enkel liten bil utan för mycket finesser och men en vanlig nyckel utan fjärr. Det ska vara en enkel ratt utan en massa knappar. Vevar till sidorutorna.

Men ändå skapligt ny.

Är det en konstig fråga? Men frågan är ju fri?

Anonym

JONAS: Hej. Oj! Tuff fråga. Känns som de flesta bilar i dag har både elhissar och multifunktionsrattar. Men att tipsa om bilar är lite utanför mitt område. Jag kan bara rekommendera att ta en ordentlig titt i serviceboken och kanske t.o.m. låta undersöka bilen innan köp (vid köp av begagnad bil) och önska dig lycka till!

LÄS MER: Så väljer du rätt olja på macken