Kundernas betyg: Här är landets bästa bilverkstäder

De bästa bilverkstäderna finns i Uppsala och i Götebörg, enligt Autobutlers kundnöjdhetsundersökning.
Foto: COLOURBOX
Foto: COLOURBOX

Var finns Sveriges bästa bilverkstad?
Enligt fler än 100 000 kunder ligger den i Uppsala, visar statistik från verkstadsportalen Autobutler. 

På listan nedan kan du se om din verkstad finns med på toppen. 

Autobutler har sammanställt omdömen från alla verkstäder i sin databas. På så sätt har de låtit kunderna kröna Sveriges bästa bilverkstad. 

Baserat på över 100 000 betyg blir årets vinnare Librobäck Fordonsteknik i Uppsala, med ett snitt på nästan 4,8 av 5. På andra- respektive tredjeplats hamnar de två Göteborgsföretagen Nordic Auto och BRAB Autoservice. 

LÄS MER: Alla nya bilar 2019 – hela listan över 117 nya modeller 

Verkstäderna blir bättre – bilköpen sämre

Generellt ser Autobutler hur snittbetyget för verkstäderna blivit högre än tidigare år. I fjol försvann kategorin också från Konsumentverkets lista över de tio marknaderna som kunder upplever mest problem med. 

– Det har skett en stor förändring i svenskarnas attityd till verkstäderna. I år är det fler positiva bilägare som gett höga omdömen och fler verkstäder med toppbetyg, säger Christian Legêne, vd på Autobutler. 

Men i andra delar av bilbranschen ökar problemen. I december rapporterade Allmänna reklamationsnämnden, ARN, att antalet konsumenter som klagat på sina bilköp ökat med 23 procent jämfört med året innan. En dryg månad senare utsåg Konsumentverket begagnade bilar till den marknad som svenskarna upplever mest problem med. 

LÄS MER: Allt fler bilkunder klagar hos ARN över sina köp 

Källa: Autobutler. Alla siffror kommer från Autobutlers databas.

Fotnot. Bilägare har efter ett avslutat verkstadsbesök 2018 gett verkstaden ett omdöme på 1-5. Totalt har mer än 100 000 bilägare bedömt verkstäderna. På autobutler.se offentliggörs och går det att läsa alla kundomdömen. Verkstäderna bedöms utifrån fem punkter: Plats, pris, framtoning, service och arbete. Endast verkstäder med minst 30 omdömen har räknats med i undersökningen och i genomsnitt har verkstäderna fått ett omdöme på 4,5 av 5.

Annons: