Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Monstret från Turin" – se odjuret i farten

Fyra cylindrar – och 28,5 liter!

Fiat S76 från 1911 gör skäl för sitt smeknamn ”Monstret från Turin”.

Nu ska den skrämmande bilen köras från Bristol till Goodwood för att delta i den stora festivalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bsdWgmp4TaQ

Den gigantiska motorn har vilat i nästan 100 år. Men entusiasten Duncan Pittaway har ägnat det senaste decenniet åt att få tag i alla delar till ett av de två byggda exemplaren av Fiat S76. Och han har lyckats väcka odjuret till liv efter den långa dvalan.

Det är ett inferno när den 28,5 liter stora fyrcylindriga motorn startas. Här finns inga ljuddämpare och den gigantiska maskinen släpper ifrån sig eld och rök och ett öronbedövande ljud när den varvas.


Missa inte! Ryssarnas tips: Så har du aldrig sett en bil bärgas förut

300 hästar

Motorn, som har fyra ventiler per cylinder och överliggande kamaxel, uppges ha en effekt på 300 hästkrafter och ett vridmoment på uppemot 1 900 Nm.

Planen är att ”Odjuret från Turin” ska delta i sommarens Goodwood Festival of Speed. Och den entusiastiske ägaren Duncan Pittaway har sagt att han tänker köra sitt odjur hela vägen dig från Bristol. Det är en sträcka på drygt 20 mil. Vi önskar honom lycka till och njuter av videon som visar när han tar en provtur med bilen.


Missa inte!

Tränger sig i kön – straffas omedelbart

Elaka skämtet: Eleven skrämmer livet ur körskolelärarna

Här är Dubaipolisens senaste drömkärra

Annons: