Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dåren söktes upp av polis – efter det här

Här är videon som blev en trafikdåres fall efter att den lades ut på nätet och videosidan LiveLeak.

Videon, som spelats in på en motorväg i Kalifornien, fångade polisens intresse. Det ledde till att man nu kan ställa en man i 20-årsåldern inför rätta, skriver bilbloggen Carscoops.

https://www.youtube.com/watch?v=ZOIdlNO3USI

Incidenten förra tisdagen ska ha börjat innan videon börjar spelas in. Subaruföraren kommer enligt filmaren bakifrån i omkring 160 kilometer i timmen – från vänsterfil till högerfil – och hamnar bakom Lexusen. Han börjar tuta och köra nära bakom, men Lexusföraren håller sig lugn och kör enligt filmaren på som vanligt.

Då kör Subarun om Lexusen – och det är här videoinspelningen sätter i gång. Subarumannen vevar ner rutan och kastar ett föremål mot Lexusen och börjar bromsa in framför bilen, vilket är nära att orsaka en krock både en och två gånger.

Sedan drar Subarun i väg vidare på motorvägen – och fortsätter att bryta mot trafikregler. Men det slutar inte där. Polisen har hittat den misstänkta föraren med hjälp av videon. Mannen ska ha erkänt efter att ha konfronterats med videon, och han riskerar nu åtal för "våld på motorvägen", vårdslöshet i trafik och "överfall med dödligt vapen".

Annons: