Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Försäkra bil med rätt bilförsäkring

Publicerad 6 dec 2016 07:46

OKQ8-försäkringar drabbade av haveri

tekniska problem gör att det inte går att teckna försäkring, eller ändra på sin befintliga försäkring hos OKQ8.

tekniska problem gör att det inte går att teckna försäkring, eller ändra på sin befintliga försäkring hos OKQ8.

Foto: OKQ8

OKQ8 gick i somras ut med en stor kampanj för en ny tilläggsförsäkring.

Bakom den nya försäkringen låg ett byte av försäkringspartner.

Men tekniska problem stoppar nu all hantering av försäkringarna vilket drabbat alla kunder.

I en stor kampanj berättade OKQ8 i somras att det nu gick att teckna en förmånlig tilläggsförsäkring i bolaget, ett tillägg då till sin vanliga bilförsäkring. Erbjudandet gjordes samtidigt som OKQ8 avslöjade att de planerade att byta försäkringspartner, från Folksam till AIG.

Men samtidigt som Folksam fortfarande annonserar om ett samarbete för OKQ8:s kunder så har den nya uppgörelsen med AIG stött på problem.

Bengt Persson från Insjön är en av de som drabbats.

– Det går inte att göra något med försäkringen, det går inte att ändra något eller teckna något nytt. Allt ligger nere. Jag ville ha den nyare och bättre försäkringen men när jag försöker att teckna den säger de bara att tekniken ligger nere, berättar Bengt Persson.

”Varit så här i två och en halv månad”

Leif Nilsson från Svedala nappade på den nya tilläggsförsäkringen.

– Det går inte att teckna med telefonen och inte med datorn. Och det har varit såhär i två och en halv månad. När jag ringer så är det ingen som kan svara på vad som hänt, vad som är fel eller när det ska åtgärdas. De säger att min försäkring fortsätter att gälla som vanligt men jag kan inte ändra något i den, säger Leif Nilsson.

 

LÄS MER: Billigaste och dyraste bilarna att försäkra

 

Louise Andersson är produktansvarig för den nya tilläggsförsäkring men hon vill inte uttala sig utan hänvisar till press- och kommunikationsavdelningen.

Där skriver kommunikationskoordinatorn Lisa Öhrqvist så här som ett svar på mina frågor och min begäran om en intervju:

– Det stämmer att vi har problem med teckningsflödet för vår nya BackUp-försäkring och det är olyckligt att detta drabbar våra kunder. I dag går det därför inte att teckna försäkringen eller uppgradera sin gamla. Vi erbjuder däremot alla som önskar att teckna försäkringen att skicka in en intresseanmälan till oss via vår hemsida. Så snart våra tekniska problem i lösta kommer vi att öppna upp teckningsflödet igen samt kontakta alla som har skickat in en intresseanmälan till oss. Vi vet inte exakt när sidan kan vara uppe igen men vår förhoppning är att det sker så snart som möjligt.

Beskedet: Lösning först efter årsskiftet

Enligt Lisa Öhrqvist har inte OKQ8 någon uppgift om hur många kunder som drabbats.

– Vi vet inte exakt hur många kunder som berörs av detta. Vårt fokus ligger på att få igång teckningsflödet så snart som möjligt.

Leif Nilsson och Bengt Persson har fått informationen att de tekniska problemen ska kunna vara åtgärdade först efter årsskiftet. Enligt OKQ8 så fortsätter de löpande försäkringarna att gälla precis som vanligt.

 

LÄS ÄVEN: Bilförsäkringar – allt du behöver veta