Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Volvo hoppar av V8 Supercars

I dag lämnade Volvo besked om att man inte tänker satsa vidare på V8 Supercars.
Foto: Volvo

Volvo hoppar av det populära V8 Supercars efter årets säsong.

Beslutet är väntat då Volvo beslutat att inte satsa på motorsport.

För alla som gillar att titta på Volvo-bilar på en racerbana har fått två negativa besked.

1) Volvo meddelade att de inte tänker förlänga sitt treårsavtal med Garry Rogers Motorsport för den populära serien V8 Supercars. Beskedet var väntat eftersom Volvo tidigare sagt att de inte ser motorsport som någon prioriterad verksamhet och dessutom vill de marknadsföra de bilar och drivlinor som sitter i produktionsbilarna. Att sluta i V8 Supercars var ett resultat av satsningen på enbart fyrcylindriga motorer i Volvo-bilar.

2) När STCC meddelade att de överväger ett byte till så kallade TCR-bilar meddelade Volvo att de inte planerar att bygga någon tävlingsbil på TCR-reglementet. Det betyder att när STCC parkerar TTA-bilarna så lämnar Volvo serien och depån.

LÄS OCKSÅ: Marcus Ericsson får ny motor till Spaniens GP

Nya strategin: Ingen motorsport

Båda beskeden kommer som ett resultat av Volvos förre marknadschef Alain Vissers strategi där motorsport inte anses vara en bra plattform för marknadsföring. Visser var med när General Motors tvingade Opel att lämna DTM och Visser anser att motorsport är både för dyrt och för dåligt för att marknadsföra och sälja bilar.

Volvos enda motorsportkoppling finns nu med Cyan Racing och WTCC. Cyan Racing bildades när Volvo separerade prestandaavdelningen Polestar från tävlingsavdelningen inom samma bolag.

Eventuell satsning på formel E

Polestar blev Volvos svar på BMW:s M- och Mercedes AMG-avdelningar medan Cyan Racing fick sköta tävlingsverksamheten, låt vara tills vidare med bilar från Volvo.

På sikt kan det här beslutet betyda att Volvo också kommer att lämna Cyan Racing och därmed helt all form av motorsport på elitnivå.

Den enda motorsport som Alain Visser sagt att han kan överväga att satsa pengar i är Formel E - formelbilsklassen för elbilar som lockar flera tillverkare.

Byta bil i vår? Kolla vad du kan få för din nuvarande bil här

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: