Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 19 jan 2014 08:00

Bentley Continental GT Speed: Vi testar bilen

Bentley Continental GT Speed.

Bentley Continental GT Speed.

Fart. Det här handlar om fart.

Bentley Continental GT är en av de snabbaste serieproducerade bilarna som någonsin byggts. Och nu när den fått sin nya V12:a är den snabbare än någonsin.

ALLT OM BILAR har provkört besten Continental GT Speed.

Continental GT har funnits i tio år nu, det var den första modell som togs fram efter att Volkswagen tog över ägandet av Bentley. Och bilen har spelat en viktig roll för att bekosta företagets nysatsningar och väcka liv i varumärket. Nu är modellen nästan standardutrustning för välbärgade playboys på Rivieran, bättre bemedlade Hollywoodfruar och framgångsrika hiphop-artister. Och man behöver inte sitta länge bakom ratten för att förstå vad det är som lockar det fina folket med den här bilen.

Varje detalj, varje linje i den fläskiga designen och i den minst sagt påkostade inredningen kommunicerar kraftfullhet och lyx. Man sitter bekvämt i de lagom skålade skinnstolarna och har tillgång till all komfortutrustning man kan tänka sig.

Mäktig motor

Motorn i GT Speed är en sexliters V12:a med dubbelturbo som ger en effekt på 625 hk och ett vrid på 800 Nm. Det är en mäktig pjäs som vaknar till liv när man trycker på startknappen. Känslan av att accelerera den tunga bilen från 0–100 km/h på 4,2 sekunder är speciell. Kraften levereras genom en åttastega ZF-låda. Effekten kommer mjukt och i ett jämt flöde, det påminner om att accelerera med ett jetplan. Och Bentley Continental GT Speed slutar inte accelerera förrän toppfarten 330 km/h har nåtts.

Trots den häpnadsväckande prestandan ska man inte få för sig att Continental GT Speed är någon sportbil, på mindre och krokigare vägar känns den lite gubbigt tung och som förare får man inte speciellt mycket feedback från ratten. Detta är en renodlad GT-vagn som trivs bättre på stora motorvägar. Och här finns det inget som klår den.

 

 KLICKA HÄR FÖR ATT SE VÅRA BETYG PÅ BENTLEY CONTINENTAL GT SPEED

 

KLICKA HÄR FÖR ATT SE FAKTA OM BENTLEY CONTINENTAL GT SPEED

Relaterat