Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>BEGAGNADE BILAR

Publicerad 11 apr 2018 11:30

Volvo V70 kapas på mitten – blir extrem sladdmaskin

En halv Volvo V70 – kan det vara den perfekta sladdmaskinen?

En halv Volvo V70 – kan det vara den perfekta sladdmaskinen?

1/4

Foto: YOUTUBE

Det officiella namnet på den här skapelsen är inte Volvo V35.

Det officiella namnet på den här skapelsen är inte Volvo V35.

2/4

Foto: YOUTUBE

Bra ventilation.

Bra ventilation.

3/4

Foto: YOUTUBE

4/4

Foto: YOUTUBE

Att äldre Volvo-bilar håller för mycket är ett känt faktum. 

Så när killarna bakom Youtubekontot TheHoonigans bestämmer sig för att skapa den perfekta sladdmaskinen – genom att kapa en bil på mitten – är det inte konstigt att de väljer en V70.

Doing Donuts är alltså att sladda runt, runt med bilen – vilket ofta resulterar i rykande däck och rejäla, cirkulära märken i asfalten.

Alex Zanardi var, enligt Wikipedia, den förste som offentligt ”gjorde en donut” efter Long Beach Grand Prix 1997 – men det har förstås gjorts betydligt tidigare än så, även om det då kanske kallats något annat.

Bilarna som används för det här sladdandet tar naturligtvis en hel del stryk, framför allt stötdämpningen, drivlinan och självklart däcken. Så när gänget bakom Youtube-kanalen bestämde sig för att göra den ultimata Donut-maskinen valde de en Volvo V70.

Volvo är ju som bekant svåra att ta död på.

Volvo V70 levererar över förväntan

I fyra avsnitt visar de hur de preparerar, kapar, justerar och slutligen testkör Volvon. Och det är förstås kapandet (del 2) och testkörandet (del 4) som är mest intressant.

Här under kan ni se de sista avsnittet där en halv Volvo verkligen visar sig vara den perfekta Donut-maskinen. Och eftersom den är så specialiserad på just cirkelsladdande märks det att till och med bilfantasterna i TheHoonigans inte riktigt är beredda på den extrema effekten.

Så, vad tycker ni – är det värt att lägga flera veckors jobb på att kapa en Volvo på mitten, sedan köra den några minuter i cirkel för att därefter må både illa och fantastiskt på en och samma gång?

https://youtu.be/M9Y4t4YPi0E

LÄS ÄVEN: Det är rätt svårt att ta död på en Saab också