Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Putins limousin till salu – för 12 miljoner kronor

Foto: Mobile
Foto: Mobile
Foto: Mobile
Foto: Mobile

12 miljoner kronor för en 20 år gammal Mercedes kanske låter som ett rån.

Men det handlar ju ändå om en Mercedes-Benz S600 Pullman Guard – som kört omkring Vladimir Putin i Moskva.

Det är på den tyska sajten Mobile som den ryske presidentens skottsäkra limousin nu finns att köpa. Säljare är Sergei Urov och han vill ha cirka 12 miljoner kronor för sin Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, årsmodell 1995.

Vladimir Putin var ju inte president 1995 så gissningsvis har en del andra höjdare åkt i den långa limousin-Mercedesen tidigare – oddsen är inte alltför höga på att till exempel Boris Jeltsin varit en av gästerna.

■ LÄS MER: Putins nya superlimo ett monster


Och vill du leta efter minnesmärken är det bara att köpa bilen. Men vad får du då för dina surt förvärvade 1,3 miljoner dollar?

Den skottsäkra Mercedesen har tre sittrader och en 6,0 liters V12-motor på 394 hästkrafter (den är ju lite till åren...) Den bensindrivna besten har dessutom bara gått 2 500 mil.

Enligt Carbuzz letar USA:s näste president Donald Trump efter en passande bil – och han gillar ju Putin så kanske vore den här ett passande köp?

■ LÄS ÄVEN: Här kör Putin svenskens bil

Annons: