Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>BEGAGNADE BILAR

Publicerad 4 mar 2018 14:00

Köptips: Billiga småbilen VW Up! kan köras långt

Foto: Volkswagen

Alla som letar efter en begagnad bil är ute efter de billiga milen.

Och med en billig bil ökar chansen för du slipper i alla fall den kraftiga värdeminskningen.

Veckans begagnattips är lilla småbilen Volkswagen Up! med tillhörande syskon.

Det har gått hela sju år sedan Volkswagen visade sin nya minibil: Up!. Och vid sidan av Up! fick också syskonen Seat och Skoda var sin version av den lilla bilen, Mii och Citigo. Alla tre finns att köpa från cirka 50 000 kronor och uppåt och det är VW Up! som är allra vanligast.

Inte sällan säljs bilarna av leasingföretag i klump, det dyker alltså upp ett antal bilar samtidigt hos en handlare som fått bilarna från något företag eller myndighet som förnyat sin bilflotta. Det ger stora möjligheter att välja ut rätt exemplar och också att pruta på priset. Handlaren vill bli av med de här bilarna snabbt och tjänar pengar på mängden affärer i stället för varje enskild försäljning.

LÄS MER: Peugeot 508 är storlastaren som utmanar Volvo 

Uppför sig som en större bil

Det fina med Up! och syskonen Mii och Citigo är att det är småbilar som klarar av en lite längre tur. Ljudkomforten är hyggligt bra även i höga motorvägsfarter och bilen uppför sig som en större även när du kör snabbt.

Men det är förstås i stadstrafik som Up! rör sig allra bäst. Den smidiga bilen är lätt att parkera då hjulen sitter i varje hörn. 

För två år sedan genomfördes en återkallelse gällande ett styrdon till en krockkudde och det är viktigt att se till att bilen du vill köpa har åtgärdats.