Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>BEGAGNADE BILAR

Publicerad 5 okt 2017 15:01

Här är de populäraste begbilarna

Foto: DAVID JAKOBSSON

Här är Sveriges populäraste begbil. 

Volvo V70 toppar listan före VW-bilarna Golf och Passat.

Hittills i år har närmare en miljon begbilar bytt ägare.

Både för september månad och för året hittills ligger begbilsförsäljningen på samma nivå som förra året. Det visar färsk statistik från bilbranschen, MRF. Och skiftet mot fler affärer hos bilhandlaren och färre mellan privatpersoner fortsätter. Bilhandelns försäljning hittills i år ökade med tre procent medan privatförsäljningen minskade med två procent.

– Historiskt är det ovanligt att vi vid en högkonjunktur samtidigt har rekordförsäljning både för nya och begagnade bilar utan att MRF-handelns begagnatlager ökar nämnvärt. Men så är det nu och tydligt är att vi har en mycket stark bilmarknad, säger Johan Holmqvist, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Tips – så gör du ditt livs bilaffär

 De bilar som bilhandeln säljer allra mest är Volvo V70, Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Volvo V60, Volvo XC60, Audi A4, Volvo V40, Volvo XC70, Kia Céed och Ford Focus.

Handeln räknar med att utbudet av begagnade bilar kommer att öka då många privatleasingavtal börjar gå ut. Den nya fordonsskatten som ska börja gälla från och med 1 juli 2018 kan också betyda att äldre bilar blir mer attraktiva, speciellt de med stora motorer.