Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>BEGAGNADE BILAR

Publicerad 18 jul 2019 09:30

Här är de hetaste bilarna på andrahandsmarknaden

Audi A7 Sportback.

Audi A7 Sportback.

1/6

Kia Sorento.

Kia Sorento.

2/6

Nissan Navara.

Nissan Navara.

3/6

Skoda Fabia.

Skoda Fabia.

4/6

Toyota Hilux.

Toyota Hilux.

5/6

Volkswagen Up!.

Volkswagen Up!.

6/6

I takt med ökat utbud har priserna på elbilar på andrahandsmarknaden gått ner. Blocket har summerat första halvåret och ser en tydlig trend – intresset för miljöbilar är högre än någonsin. Dessutom avslöjar de vilket bilmärke svenskarna söker mest på.

Vi har tidigare skrivit om att intresset för laddbara bilar i Sverige ökar stadigt. Nu har andrahandsmarknaden Blocket summerat första halvåret, och allt tyder på att det gäller även där.

– Efterfrågan på begagnade miljöbilar i Sverige fortsätter att gå upp. Omställningen från diesel- och bensinbilar till mer miljövänliga alternativ som laddhybrider och elbilar har lagt i en extra växel första halvåret, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket.

LÄS MER: Blocket: 4 av 10 svenskar kan tänka sig en elbil 

Påverkar priserna

I takt med ett ökat utbud av elbilar har priserna gått ned med 20 procent, meddelar Blocket. Men detsamma gäller inte hybriderna, där priserna i stället gått upp med 19 procent.

Prisuppgången gäller även diesel- och bensinbilar. Där har det höjts med 3 respektive 17 procent. 

Trots priser som gått upp så är försäljningstakten på andrahandsmarknaden fortsatt hög, och 37 procent av alla bilar på Blocket säljs inom en vecka.

LÄS ÄVEN: Svenska laddstationer inte handikappanpassade 

De här säljer snabbast på Blocket

Förutom det ökade intresset för miljöbilar går det också att ta fram vilka bilmärken som säljer snabbast i sex olika prisklasser. 

Blocket har dessutom sammanställt en topp 10-lista över vilka bilar vi svenskar sökt efter mest när vi letat på andrahandsmarknaden.