Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 retrobilar som kan vara bra köp på Blocket

I slutet av 1990-talet och början av 2000-talet kom en våg av bilar med former inspirerade av äldre förlagor. Retrotrenden var ett faktum. Vissa blev historiska parenteser, andra fick en etablerad plats på marknaden. 
Här får du några alternativ att välja bland, om du är sugen på en modern ­klassiker med dåtidens former.

Vi har adderat ursprungligt pris samt ungefärligt beg-pris på sajterna Blocket och Mobile – på så sätt kan du hålla ögonen öppna efter fyndnivå.

Ja, förutsatt att du gillar modellen. Den här listan innehåller många olika retro-stilar.

1. Ford Thunderbird

Årsmodell: 2002–2005
Ursprungligt pris (2002): 685 000 kr.
Pris på Blocket. se: Från 135 000 kr.
Pris på Mobile. de: Från 165 000 kr.

Thunderbird. Smaka på namnet. Ett av de coolaste i bilhistorien, och en av de mest klassiska modellerna hos Ford. Besjungen av Beach Boys kom modellen tillverkas i tio generationer mellan 1955 och 1997, innan Ford-ledningen drog ur proppen. "T-bird" hade hamnat på dekis och blivit för mainstream.
Men det skulle komma en elfte generation, med retrodesign inspirerad av 50-talet. Konceptet visades redan på Detroitsalongen 1999, men det skulle dröja ända till hösten 2001 innan bilen kom i produktion. Och då med en relativt saftig prislapp. Trots det var den initala succén stor. Även om den reserverades för Nordamerika var väntetiderna långa, och populariteten gjorde att många exemplar kom till Sverige via gråimport. Men nyhetens behag falnade snabbt. Redan efter första hela modellåret började efterfrågan sjunka, och så snart som 2005 var sagan all.