Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 bästa bilköpen inför vintern

Vintern ställer lite extra krav på ditt bilköp.
Du vill ha en varm, trygg och säker bil med fyrhjulsdrift för att vara säker på att verkligen klara av en tuff svensk vinter.
Och det finns.
Här har vi listat 10 bra begagnatköp med prisexempel som ger dig en vink om hur mycket du behöver betala.

1. Volkswagen Golf Alltrack

Kommentar: Det finns massor av VW Golf ute i bilhallarna och för dig som vill köpa gäller det att hitta rätt utrustningsnivå och rätt individ. Ta tid på dig – det brådskar inte. Det är bättre att vara säker när du väl hittar "din" bil än att chansa och ha bråttom. VW uppdaterade sin Golf 2017 så se verkligen upp med modellbytet så att du inte betalar för mycket för en gammal bil. Alltrack har lite tuffare design och är inte lika slätstruken som en vanlig Golf-kombi. Markfrigången är 3,5 centimeter högre än en vanlig Golf och du får femte generationen av fyrhjulsdrift från Haldex. Till det också ett speciellt offroadläge som kan vara bra att använda på snöiga vintervägar i låg fart. Samtidigt är komforten till med bättre än i en vanlig Golf-kombi där chassit ställts aningen mjukare.


Prisexempel: Modellbytet 2016 till 2017 betyder cirka 75-100 000 kronor upp. Men det finns bra 2016-bilar för en bit under 200 000 kronor. I skrivande stund finns cirka 200 Alltrack till salu hos svenska handlare – så räkna med att du kan pruta.