Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 5 aug 2013 15:51

Audi RS7 – drömbil för den som har råd

Foto: David Jakobsson

NECKARSULM. Audi RS7 en härligt vräkig coupé!

Fin att titta på, skön att åka i – och snabb som bara den.

Det här är en bil för den som vill ha allt och som vägrar att kompromissa.

Tekniken i Audi RS7 kommer från kombin RS6, som presenterades för några månader sedan. Hjärtat i bilen är en V8 med dubbelturbo som ger 560 hästkrafter och 700 Newtonmeter. 0–100 kilometer i timmen går på 3,9 sekunder och toppfarten är 305 kilometer i timmen när bilen är utrustad med det så kallade Dynamic plus-paketet.

Kraften går genom en åttaväxlad tiptronic-låda. Permanent fyrhjulsdrift med en oljekyld mellandifferential och en sportdifferential i bak ser till att hjulen hela tiden har grepp.

Luftfjädring

Audi RS7 har luftfjädring som standard. Här kan man som förare välja om man vill ha en bekväm eller sportig fjädring. Vill man köra hårt väljer man ”dynamisk”. Bilen sänks då en aning och fjädringen blir styvare.

För mer extrem sportkänsla erbjuder Audi en sportfjädring med Dynamic Ride Control som tillval. Systemet består av stålfjädrar och justerbara stötdämpare. Komforten är fortfarande hyfsad, men bilen blir ordentligt stötig när man ställer in sportläget.

Styr lekande lätt

Bilen går som ett tåg på motorvägen. Inga problem att hålla en marschfart på över 200 kilometer i timmen på autobahn. RS7 är också förvånansvärt pigg i styrningen. Trots en tjänstevikt på nära två ton styr bilen lekande lätt in i varje kurva.

Grundpriset på RS7 är 1 113 000 kronor. Och till det kommer extrautrustning som kan skena i väg flera hundra tusen till. Men har man råd så får man en riktig drömbil.