Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 7 mar 2014 17:07

Allt fler svenskar åker på bilsemester

Det blir allt valigare att svenskarna väljer att åka ut på bilsemester. 2014 ska ännu fler än förra året ge sig ut på de europeiska vägarna under semestern. Det visar en färsk undersökning från rederiet TT-Line.

Vart skulle du åka på bilsemester?

Tack för din röst!

Vart skulle du åka på bilsemester?

38 procent av svenskarna planerar att ge sig ut på bilsemester under 2014. Det är betydligt fler än de 26 procent som planerade en bilsemester förra året, visar en ny undersökning från rederiet TT-Line. 1 048 personer mellan 18 och 90 år har svarat på undersökningen.

80-talisterna är de som väljer bilen för semestern i störst utsträckning. 48 procent av 80-talisterna planerar att semestra med bilen under 2014, jämfört med 28 procent förra året.

Friheten lockar

För många som tar bilen är det friheten som lockar. Hela 74 procent av de som planerar en bilsemester säger att friheten är främsta orsaken till valet.

– Många eftersträvar en personlig semester och ett genuint äventyr. Då är frihet en viktig ingrediens. En bilsemester ger möjlighet att planera sin egen resrutt, upptäcka lokala guldkorn och göra spontana avstickare längs vägen, säger Tony Hansson, marknadsansvarig TT-Line.

Centrala Europa dominerar bland destinationerna för bilsemestrande svenskar. Tyskland är det populäraste resemålet, följt av Italien och Frankrike.