Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 18 sep 2012 16:15

Äkta formel 1-bil till salu på Blocket!

TILL SALU. Bilen har körts av Nick Heidfeld under säsongen 2006 där han under året var stallkamrat med Jacques Villeneuve, Robert Kubica och Sebastian Vettel.

TILL SALU. Bilen har körts av Nick Heidfeld under säsongen 2006 där han under året var stallkamrat med Jacques Villeneuve, Robert Kubica och Sebastian Vettel.

Foto: Rolf Ramestam

Närmare än så här har du troligtvis aldrig varit att köpa en alldeles äkta formel 1-bil. På Blocket ligger just nu en annons med Nick Heidfelds BMW Sauber F1.06 från säsong 2006 ute. Häftigare sportbil än så här hittar du inte...

Gillar du bilar som varvar högt har du här din drömbil.

BMW-återförsäljaren Förenade Bil i Malmö har nämligen lagt ut en formel 1-bil på annons på Blocket. En formel 1-bil på Blocket, inte varje dag man ser det. Och detta är inte vilken formel 1-bil som helst. Bilen har nämligen körts av ingen mindre än tysken Nick Heidfeld under säsongen 2006 där han under året var stallkamrat med Jacques Villeneuve, Robert Kubica och Sebastian Vettel.

18 starter, en pallplats och 23 poäng plockade Heidfeld det året. Förra året körde Heidfeld för Lotus Renault GP men blev ersatt av Bruno Senna och i dag kör han i stället långloppsracing för ett schweiziskt stall.

600 kilo inklusive förare

Denna BMW Sauber F1.06 har en BMW P86-motor som är en V8 med cylindervolym på 2,4 liter och en vikt på 95 kilo. Motorn tänder åtta miljoner gånger under ett normalt race (30 mil) och varvar över 16 000 r/min. Motorn är sammankopplad med en sjuväxlad sekventiell växellåda med kolfiberkoppling. Växellådshuset är i titan.

Totalt väger bilen 600 kilo inklusive förare och kamera och är 4,61 meter lång, 1,8 meter bred, 1,0 meter hög samt har 3,11 meter mellan främre och bakre hjulaxel. Spårvidden fram är 1,47 meter, bak 1,41 meter.

Bakom hjulen med Michelin-däck sitter bromssystem från Brembo med sexkolvsok. Bromsbelägg och skivor är i kolfiber.

Övrigt bra att veta om bilen är att den har flertalet mojänger som vi räknar med att en ny bil av i dag ska ha. BMW Sauber F1.06 har nämligen antispinn (men inte antisladd), färddator, multifunktionsratt, sportstol och bakvinge. Precis som vilken finare bil som helst.

Vill du se fler bilder på detta för Sverige unika säljobjekt, ta då en titt i bildgalleriet via länken här intill. Tack till Rolf Ramestam på Förenade Bil för bilderna.