9 smarta bilknep som du aldrig har sett förut

En boll i taket hjälper dig parkera rätt!
Tankdkräm som polermedel.
Nagellack kan laga repor i lacken.
Använd handsprit för att frosta av låset.
Skydda bildörren i garaget.

Det finns ibland enkla lösningar på svåra problem. Och smarta lösningar på problem vi brottas med dagligen. Bland annat i våra bilar.

Här är nio tips på hur ditt billiv kan bli enklare.

1. Boll i garagetaket

Fäst en boll i taket i garaget så att bollen slår i vindrutan precis där bilen ska stå. Då behöver du aldrig fundera på hur långt in i garaget bilen ska stå. Det här kan också fungera om du backar in - även om det är svårare att se bollen. Om du har en trång utomhusparkering kan du lägga en planka där bakhjulen ska stanna.

2. Tandkräm som polermedel

Ett enkelt tips på hur man kan få lampglasen rena är att använda tandkräm som polermedel.

3. Nagellack

Det är ett gammalt knep men det kan vara värt att prova igen. Använd nagellack för att laga repor i lacken. Finns i flera kulörer så det borde gå att hitta samma som på din bil.

4. Handsprit

Har du inte traditionell låsolja eller så kallad 5-56 hemma så kan vanlig handsprit fungera för att få bort isen ur trilskande billås.

5. Platsorm på taket

Fågelbajs på bilen är ett stort problem eftersom bajset är frätande på lacken - speciellt under sommaren då solen ligger på och torkar fast bajset snabbt. Men lägg en platsorm på taket på bilen så struntar fåglarna i den.

6. Ta bort is

Ett trick är att spreja vindrutan med vatten blandat med vinäger. Två delar vinäger och en del vatten påstås få bort isen i ett nafs.

7. Laga hål i tanken

Det kanske inte händer så ofta - men om det går hål i bränsletanken så fungerar en mintkola som bra lagning. Tugga den mjuk först och lägg på utsidan.

8. Skydda dörrarna i garaget

Ni vet de där långa flytande slangarna av frigolit som finns i vissa badhus och pooler - klyv dem på mitten och sätt fast dem på garageväggen så riskerar du inte att slå i dörren. En slags garagefender. Sätt dem på den höjd där dörren slår i först.

9. Längre fjärr

Det låter märkligt men att hålla fjärrkontrollen till bilen under hakan ökar räckvidden. Kan vara bra när du glömt att låsa och det är långt att vända tillbaka.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: