Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 1 jun 2015 11:42

9 saker du inte vet om Bugatti Veyron

Bugatti Veyron "La Finale"blev den allra sista versionen av extrembilen.

Bugatti Veyron "La Finale"blev den allra sista versionen av extrembilen.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron är en de allra mest exklusiva sportbilarna, en modell som nästan alla biltidningar skrivit många gånger om.

Men det finns fortfarande galna fakta om det här fartmonstret som få känner till.

Rightfootdown.com har listat nio spännande fakta om en av världens snabbaste bilar.

1. Grillen var från början tillverkad i aluminium. Men, det fungerade inte så bra när Veyron skulle höghastighetstestas. Det visade sig att kollisioner med fåglar kunde bli ett verkligt problem i riktigt höga hastigheter – och grillen fick göras om. De kom att byggas i det starkare materialet titan.

2. Bugattin har en mätare som visar hur många hästkrafter som används vid varje givet ögonblick. Den visar att det bara behövs 270 hästar för att bilen ska nå 250 km/h. 731 hästkrafter behövs för att Veyron ska nå 407 km/h.

3. Det gick att beställa sin Veron med diamanter på hastighetsmätaren. Varje diamant var slipad i 16 facetter – en för varje cylinder i motorn.

Toppfartsnyckel

4. Det räcker inte med att bara trampa på gaspedalen för att nå modellens toppfart. Vill man köra fortare än 375 km/h måste en speciell ”toppfartsnyckel” sättas i på golvet vid förarsätet. Bilens markfrigång minskas då med 6,4 centimeter, vinkeln på bakvingen reduceras med två grader, den främre diffusorn stängs och rattutslaget begränsas.

5. En vanlig turbomotor kan bli ordentligt varm. Men det är inget mot de temperaturer som den här 16-cylindriga motorn med fyra turboaggregat åstadkommer. När den första Veyronmotorn gick igenom fullgastester blev fabrikens skorsten så varm att fabriken nästan tog eld. Senare skickade en testbil ut 1,8 meter långa eldsflammor, vilket resulterade i att Bugatti byggde ett nytt avgassystem i titan och ett nytt kylsystem.

6. Veyron sägs vara den produktionsbil som är allra dyrast att köra. Det finns ägare som uppgivit att det kostar motsvarande 2,6 miljoner kronor att hålla bilen rullande – per år. En hög kostnad är de specialtillverkade däcken som går loss på 360 000 kronor för ett sätt. Ett oljebyte är inte direkt gratis heller: 180 000 kronor kostar det.

LÄS MER: Tyska firmans BMW M6 lika stark som Veyron

Genomsnittlige ägaren har 84 andra bilar

7. Bugatti Veyron är en bil som sällan blir stående ensam i ett garage. Den genomsnittliga Veyronägaren har nämligen 84 andra bilar. Och tre jetplan. Och lyxjakt.

8. Även om det är riktigt rika människor som äger Veyron så finns det en och annan som lessnar på utgifterna. Rapparen T-Pain sålde nyligen sin Veyron för att komma undan en faktura på 770 000 för reparationen av en kylare. Han fick motsvarande 8,6 miljoner kronor för bilen, pengar han sägs ha använt till att köpa en Ferrari 458, en McLaren MP4-12C och en Lamborghini Aventador.

En annan ägare sägs skicka sin Veyron på en trailer om han ska någonstans. Han väljer i stället att resa i sin privatjet – för att spara kostnader.

9. Ferdinand Piëch är barnbarn till Ferdinand Porsche och äger 10 procent av aktierna i den tyska sportbilstillverkaren. Han är också en person som varit drivande i projektet Veyron. För ett antal år sedan krävde han en gatbil med 1 000 hästkrafter, men fick då höra att det skulle vara omöjligt. Ferdinand Piëch gav sig dock inte – och resten är historia.