Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

11 dödssynderna i sommartrafiken

Trafiken är intensiv i Sverige under sommaren. Tänk er en myrstack och hur alla rör sig mer eller mindre ordnat. Och tänk er då om en myra skulle röra sig kors och tvärs jämfört med alla andra. Vilket kaos det skulle bli och vad irriterade alla andra myror skulle bil.

Ungefär så är det när vi begår någon av de 11 dödssynderna i sommartrafiken. Det kanske inte finns skriva regler för alla men det finns helt klart oskrivna. Regler som vi kommit överens om att hålla oss till efter år och mil i den där myrstacken.

Här är de 11 mest irriterande dödssynderna i sommartrafiken.

1. Inte blinka

Strunta i blinkers – ett folkhälsoproblem.

Det finns en rad klipp på youtube med människor som visar exakt hur irriterande det är att försöka parera bilister och motorcyklister som inte blinkar. Inte blinkar när de svänger vänster, inte blinkar när de svänger ur en rondell, inte blinkar när de byter körfält. Kort sagt - tror att de är ensamma på vägen och inte behöver berätta för en enda j-vel vad de ska göra härnäst. Tänk om vi kunde mäta det samlade ökade blodtrycket på grund av folk som inte använder sin blinkers - ett folkhälsoproblem.