Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är värsta Kina-kopiorna

Naturligtvis är det okej att hämta inspiration från andra.

Men att kopiera rakt av – nej, nej. Där drar de flesta gränsen.

Det verkar dock inte alla kinesiska biltillverkare bry sig om.

Här är bilvärldens tio värsta kopior. Ser du skillnad mot originalen?

1. RANGE ROVER EVOQUE

Land Rovers Range Rover Evoque har fått motta många hyllningar för sin vågade design och försäljningen av den lilla suven har sett riktigt bra ut. Hur det går för kopian Land Wind X7 vet vi inte. Den är dock förvillande lik sin förebild.2. SMART

Det är inte lätt att se skillnad på en Chinese Smart och en vanlig smart. Är du osäker så titta på dörrhandtagen. På originalet är de snyggt infällda i dörrens bakkant, på kopian sitter de mer synliga. Daimler, som äger Smart, gjorde rättssak av det hela när de fick nys om kinakopian.
3. ROLLS-ROYCE PHANTOM

Det här är en av bilvärldens verkliga eleganter, en symbol för överklass och sofistikerad smak. Men vänta nu… det här är ingen riktig Rolls. Det är en Geely GE som bara ”lånat” lite av utseendet från den dyra britten. Effekten lär dock inte bli den samma när man parkerar vid golfklubben.
4. BMW i3

Nej, detta är ingen BMW i3. Och det ser man när man tittar ordentligt. Jinma JMW2200, som skapelsen kallas, är en elbil som är byggd för lägre hastigheter. Och visst ser man ganska snabbt att originalet BMW i3 är en mer genomarbetat modell än kopian?5. MINI COOPER

Ibland ser kopiorna nästan lika bra ut som originalen. Men just den här gången blev det inte så bra. Lifan 320 kallas skapelsen som ska likna en Mini Cooper.  
6. BMW X5

Den tyska biltillverkaren BMW har sålt många exemplar av sin stora suv X5. Nu har den kopierats och kallas då för Shuanghuan CEO. Visst är den lik. Men, om man nu ska kopiera en bil – varför tar man då inte den senaste generationen?
7. HONDA CR-V

Honda CR-V är på många sätt en smart och praktisk suv. Den uppfattningen verkar delas av Laibao som helt enkelt byggde en likadan. De verkar gilla namnet också, kopias kallas Laibao SR-V.8. TOYOTA LAND CRUISER

Den här bilmodellen är kung i skogen med sin fyrhjulsdrift och sin markfrigång. Och den är kung på motorvägarna och på gatorna i de finare stadsdelarna tack vare fin komfort och lyxig kupé. Hur kopian Dadi Shuttle är har vi ingen aning om. Den ser dock ut som en Land Cruiser.
9. LEXUS RX

Läckra japanska premiumsuven Lexus RX har fått många bilhjärtan över stora delar av världen att klappa lite extra. Den här kopian, BYD S7, kanske inte väcker lika varma känslor. 

Annons: