Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

10 suvar – som du kan ha råd att köpa

Allt fler drömmer om en suv eller crossover som klarar allt från storstadsdjungel till riktigt dåliga vägar på landet.

Men det är få förunnat att kunna köpa en ny Volvo XC90, BMW X5 eller en Range Rover.

Det finns dock modeller som har rätt rimliga prislappar.

Här har vi listat tio suvar och crossovers som betydligt fler har råd att köpa.

1. Skoda Yeti

Skoda Yeti

Det här är en suv i klart vettig storlek – och fortfarande med acceptabla innerutrymmen. Med ett brett motorutbud och med fyrhjulsdrift från Haldex kan Yeti vara ett smart val inför sommarens äventyr. Klart acceptabel bränsleekonomi, speciellt om man väljer någon av de fina VW-dieslarna.

Pris från: 204 600 kronor.2. Renault Captur

Renault Captur, som bygger på lilla fina Clio, har fått med sig mycket av Clios trevliga egenskaper, men har fått en egen image som ska föra tankarna åt det lite mer äventyrliga hållet. Nu är Captur dock inte rustad för några riktigt håriga äventyr, trots en markfrigång på 20 cm som borgar för en vettig framkomlighet. Men någon fyrhjulsdrift är inte aktuellt. Det här är mer en trevlig glidarbil.

Pris från: 175 900 kronor.3. Dacia Duster

Dacia Duster

Duster är succémodellen från Renaults lågprismärke Dacia. Bilarna är riktigt billiga, rätt fina att titta på och har en hel del karaktär. Säkerhetsnivån och utrustningslistan dock inte lika imponerande som prisnivån.

Pris från: 99 900 kronor.4. Mazda CX-3

Mazda CX-3

Smidig och snygg. Välbyggd och skön att åka i. Mazda CX-3 kan bli en riktigt populär bil i Sverige. Modellen kommer dock inte hit förrän någon gång under sensommaren, men den kan vara väl värd att vänta på. 

Pris: Ännu ej prissatt.
5.
Mini Countryman

Snyggast på landet? En fyrhjulsdriven Countryman har hyfsad markfrigång och tar sig fram bra, samtidigt som den är smidig i stan. Bilarna är förhållandevis dyra, men bra kvalitetskänsla och läcker design gör Mini Countryman eftertraktad.

Pris från: 200 900 kronor.6. Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Den nya generationen av Qashqai, som presenterades förra året, är i första hand tänkt för körning på vanliga vägar och kanske inte för några äventyr i djungeln. Nissan Qashqai har blivit populär och det är inte så svårt att klura ut varför: Det här är en bil som ger ett dyrare intryck än vad prislappen säger.

Pris från: 179 900 kronor.
7. Jeep Renegade

Jeep Renegade

Jeeps nya lilla charmtroll är en tuffing. I fyrhjulsdrivet utförande klarar den de flesta utmaningar som en bil kan ställas mot, den svenska vintern lär nog bli en enkel match för den här modellen. Renegade är dessutom riktigt trevlig att resa i – även på fina torra vägar. Det bästa av allt är prisbilden: En helt fullutrustad Renegade i Trailhawk-utförande kostar 299 900 kronor.

Pris från: 216 900 kronor.8. Mitsubishi ASX

Mitsubishi ASX

Liten – och långt ifrån snygg. Men Mitsubishi ASX är betydligt bättre än den ser ut att vara. Bilen är smidig som en småbil och bjuder på oväntat fina innerutrymmen och oväntat fina egenskaper på krävande underlag. Med fyrhjulsdrift och dieselmotor kostar bilen från 233 200 kronor ny.  Klart prisvärt.

Pris från: 169 900 kronor.9. Kia Sportage

Kia Sportage

Snygg, smidig och trevlig att köra. Och dessutom rätt billig om man väljer tvåhjulsdrift och bensinmotor. Utrymmena tillhör kanske inte de bästa i klassen, men är fullt tillräckliga för fyra resande. Kia har långa garantier, vilket kan kännas tryggt. 

Pris från: 193 900 kronor.10. Fiat 500X

Fiat 500X

Den här bilen är Jeep Renegades italienska syskon. De två modellerna delar en hel del teknik och komponenter och har skapats av samma utvecklingsavdelning. Många tycker att Jeepen känns mer robust – men att Fiat 500X är många gånger snyggare. 

Pris från: Cirka 170 000 kronor.

Annons: