Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 saker svenska bilägare vägrar inse

Vi på ALLT OM BILAR-redaktionen älskar bilar. Därmed tycker vi inte om när människor missköter sina bilar. Och jo, det finns tyvärr sådana människor.

Personer som inte bryr sig, som inte vill lära sig och som på allvar tycker att en bil bara är ett fordon som ska ta dig från A till B, en mekanisk manick helt utan känslor.

Vi testar dagligen ny och gamla bilar och vi har satt en enda mening som sammanfattning på vårt uppdrag: Vi har kört din nästa bil.

Men vi vill också försöka stoppa misskötseln och starta en folkbildningskampanj i syfte att utbilda svenska folket i kärlek till sin bil.

Vi börjar i dag med tio saker svenska bilägare vägrar inse. Det är tio saker som vi verkligen skulle vilja ändra på - för din och för din bils skull.

6. Använd den där spaken vid ratten

Det här är kanske den enskilt största trafikfaran i dag - att för få har lärt sig var blinkersspaken sitter. Och det här är märkligt för om vi förklarar fenomenet att få använder nya tekniska finesser på sina bilar så har blinkersen fungerat på i princip samma sätt ända sedan den allra första bilen. I dag har vi moderna lampor och smart teknik för det mesta men vi måste fortfarande blinka i gid tid före vi ska svänga.

Det är med de här små gula lamporna i hörnen på din bil som vi på ett globalt språk kommunicerar med våra medtrafikanter för dagen. Är det inte fantastiskt att hela världen enats runt just blinkerslampor.

Till hela listan