ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

10 hemliga bilmodeller

Publicerad 5 feb 2016 11.01
Fiat 500 Abarth.

Fiat 500 Abarth.

1/10

Foto: Andreas Mau/Carpix

BMW X3.

BMW X3.

2/10

Foto: Andreas Mau/Carpix

Smart ForFour Brabus.

Smart ForFour Brabus.

3/10

Foto: Andreas Mau/Carpix

Kia Picanto.

Kia Picanto.

4/10

Foto: Carpix

Kia Rio.

Kia Rio.

5/10

Foto: Carpix

Mercedes GLC Coupé.

Mercedes GLC Coupé.

6/10

Foto: Andreas Mau/Carpix

Kia Soul.

Kia Soul.

7/10

Foto: Carpix

Peugeot 3008.

Peugeot 3008.

8/10

Foto: Andreas Mau/Carpix

Mercedes E-klass kombi.

Mercedes E-klass kombi.

9/10

Foto: Andreas Mau/Carpix

BMW X2

BMW X2

10/10

Foto: Andreas Mau/Carpix

Här är bilarna som får premiär senare i år och ännu längre fram. Vår spionfotograf har fångat de än så länge hemliga bilmodellerna i sin lins – och avslöjar viktiga ledtrådar till vad som komma skall.

Bland annat får vi se efterlängtade E-klass kombi, och flera nya modeller från Kia.

Fiat har uppdaterat sin populära 500 och nu ska racerversionen Abarth få samma uppsnyggning. Det blir samma design på främre kofångaren och det blir nya luftintag. Lamporna fram och bak blir också desamma som på vanliga Fiat 500. Inredningen uppdateras också och motorerna kommer att trimmas till, det pratas om 190 hästkrafter i den värsta versionen. Debut blir det i Genève i mars.

 

Nästa generation av BMW X3 har synts i norra Sverige för kallvädertester. Precis som när BMW var ute och testade 5-serien så handlar de första körningarna om att lufta så kallade mulor - bilar som baseras på den gamla modellen men som har mycket nytt under skalet. Vi ser på bilderna en ny grill som är betydligt bredare än tidigare. Nya X3 ska byggas på den nya CLAR-plattformen som ska vara grunden i alla kommande 3-seriebilar från BMW.

 

Smart ForFour Brabus ska debutera i Genève om en dryg vecka och på spionens bilder ser vi bland annat dubbla avgasrör och bilen verkar ha lägre sportfjädring. Vi ser också att det är bredare mellan hjulen, större hjul och nya bromsar. Bilen är också något lägre och sportigare fram. Motorn väntas uppgraderas till 120-130 hästkrafter men det är inte klart om det blir trecylinder-motorn på 0,9 liter eller om det blir den större 1,2-litersmotorn från Renault.

 

Här en populär småbil i ny kostym - Kia Picanto. Picanto ska komma till Sverige nästa år och det blir en helt ny bil med nya motorer. Bilderna från Frankfurt och vägarna utanför Kias Europakontor visar bland annat att vi får se en helt ny design på lampor både bak och fram. Troligen får vi se nya Picanto på bilsalongen i Paris i höst.

 

Fjärde generationen av Kia Rio är ute på testvägarna. Det pratas om debut redan i slutet av det här året men mer troligt är tidigt 2017. Under huven väntas dagens 1,6-litersbensinare bli kvar medan resten av motorprogrammet byts ut. Som vanligt är det mesta som syns under kamoufleringen nya lampor.

 

Mercedes behöver svara upp mot BMW X4 och här är bilen som ska göra jobbet - nya GLC Coupé. Bilen har vintertestats i Sverige och är redo för debut i Genève i mars. Motoralterntiven blir desamma som i dagens GLC - en bil som hyllats unisont av biltestare runtom i Europa.

 

Vad håller Kia på med på taket och bakluckan? Ja, ingen vet men under den kraftiga kamoufleringen döljer sig en uppdaterad Kia Soul. Och Kia har tid på sig att testa fram nytt då den färdiga nya bilen inte ska vara klar förrän till modellåret 2018. Innan dess blir det en omfattande ansiktslyftning och framför allt ska inredningen bytas ut.

 

Från varmt till kallt. Senast vi såg nya Peugeot 3008 handlade det om tester i varmt väder. Nu har bilen sladdat upp till norra Sverige för körning i minus 25 grader. Och vi kan se att Peugeot har tänkt om med den lite bulliga familjebilen. Nu liknar designen mer en crossover än en MPV vilket visar att Peugeot har bra koll på suv-trenden i Europa.

 

Vi fick se snygga E-klass sedan på bilsalongen i Detroit och efter sommaren så kommer kombiversionen. Förutom kombin arbetar Mercedes som bekant med en kupé samt en cabriolet av nya E-klass. Trolig debut för kombin blir på bilsalongen i Paris i höst och svenska kunder kan tvingas vänta till vintern 2016-2017 på den nya bilen.

 

BMW:s minsta suv X1 ska få ett storasyskon med det logiska namnet X2. Bilen vintertestas i Sverige och det blir i stort en X1 med lite sportigare design och med samma typ av taklinje som finns på X4 och X6. Plattformen erbjuder framhjulsdrift och fyrhjulsdrift. Motoralternativen blir desamma som i X1 och vi kan hoppas på en laddhybrid samt en X2 M längre fram.

BILDER: Nya Volvo S90 R-Design