Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

10 bästa billåtarna någonsin

Born To Run med Bruce Springsteen – världens bästa billåt.
Foto: TT/iStockphotos

Bilar och musik har alltid varit tätt sammankopplade. Vissa anser till och med att musik är lika viktigt för en längre bilresa som fordonets bränsle.

Omöjligt att lista världens bästa billåtar? Inte alls - här är topp 10.

10. Don't Stop Believin - Journey

Karaokesången nummer 1 passar perfekt även i bilen. Naturligtvis är det ett måste att alla sjunger med! Och nämns Detroit är det en billåt! (Även om "South Detroit" ligger i Kanada...)


9. Car Wash - Rose Royce

Groovy funk! Och gott om tid att komma i stämning eftersom introt är grymt långt. Miljöpoäng för att det är en biltvätt och inte på den egna garageinfarten. Typ.


8. No Particular Place to Go – Chuck Berry

Den ultimata cruisinglåten - håll nere hastigheten, vrid upp volymen och våga dansa lite bakom det fungerande säkerhetsbältet.


7. Sweet Home Alabama - Lynyrd Skynyrd

Omdiskuterat band, omdiskuterad text. Men det går inte att komma ifrån att alla går i gång inombords när introt till den här låten börjar spela. Det här är sommar i den amerikanska södern, i en cab.


6. Mustang Sally - Wilson Picket

Ford har den här låten att tacka för en hel del försäljning. Cool låt, cool bil - härlig combo!


5. Get Your Kicks (On route 66) – Nat King Cole

Välj vilken cover som passar dig bäst. Men den här ska med på resan. Och kör du kust till kust i USA så kan du spela den här nonstop - eller i alla fall från Chicago till LA.


4. On the Road Again – Willie Nelson

Va, gillar du inte country? Det här är inte country, det är THE bilmusik. Frihet.


3. Drive My Car - Beatles

Världens bästa band genom alla tider? Klart deras billåt är med på den här listan. Beep beep'm beep beep yeah. Att låtens story är coolare än cool skadar inte.


2. Bohemian Rhapsody - Queen

Okej, det är mycket Waynes World (filmklassiker, för er yngre som inte vet) över låten. Men här är fakta: detta är en av världens bästa sånger, alla vill headbanga i ett baksäte när de hör den och den är ett måste på en bilresa (som med fördel görs i en Ford Mercury).

1. Born To Run - Bruce Springsteen

Världens mest självklara billåt. Försök att lyssna på introt utan att känna vinden i håret! Och refrängen... Kom igen, Wendy!


Byta bil? Se vad du kan få för din gamla här

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Annons: