Nyhets-sms

Publicerad

De nya reglerna för betaltjänster i mobilen påverkar även Expressens tjänster.

Men efter en snabb registrering av din digitala plånbok kommer du inte att märka någon skillnad.

Så här gör du för att få tillgång till Expressens nyhets-sms, horoskop och tävlingar i din mobil.

Mitt under stora pågående nyhetshändelser skickar Expressen ut nyhetsflashar via sms.

Med de nya reglerna för betaltjänster i mobilen så kommer betalningen inte längre att skötas via sms, utan via en digital plånbok som WyWallet, som du kan läsa mer om här.

Bli först att få reda på de stora nyheterna

Efter att du har registrerat en digital plånbok kan du skaffa Expressens nyhetsflash.

Då kommer Expressen att skicka flashen som ett sms till din mobil.

Varje flash innehåller en kort text, en mening eller två om vad som har hänt.

Flashen styrs helt av nyhetsläget - vissa dagar skickas inte någon. Andra dagar kan det komma flera stycken. Meningen är att du ska få reda på de största händelserna: ett politiskt avhopp, en oväntad räntesänkning, en omfattande olycka, ett svenskt guld i ett stort mästerskap eller vinnaren i schlagern kan vara en flash.

Så får du nyhets-sms till din mobil

1. Registrera din digitala plånbok på till exempel tjänsten WyWallet genom att klicka här.

2. Skicka ett sms med texten EXP (mellanslag) FLASH till nummer 72200

Varje mottaget sms kostar 3 kronor.

Tjänsten är en prenumeration som du kan avbryta när du vill genom att skicka EXP FLASH STOPP till 72200

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag