Så gör du bästa sportlovsmaten för aktiva dagar

Melliset ska gå snabbt, vara gott och mättande. Speciellt under sportlovet då det ofta är fullt ös med olika fritidsaktiviteter.

Nu har Leksands Knäckebröd tagit fram en frasig knäckepizza med en massa härliga tillbehör som passar extra bra under sportlovet. Här är våra bästa tips för en lyckad sportlovsmåltid.

Se till att maten håller er mätta länge

På sportlovet är det extra viktigt att maten är mättande då många har fullt upp med olika fritidsaktiviteter. Välj gärna fullkorn till maten. Fullkorn mättar och gör att man står sig länge. Dessutom får man i sig många bra näringsämnen som järn, kalium, E-vitamin och antioxidanter.

Välj något som går snabbt och enkelt att tillaga

Även om det är gott med smörgåsar kan varm mat kännas extra lockande efter att ha varit ute i kylan. Välj något som går snabbt att laga till. Gärna något som även barnen enkelt kan förbereda själva utan allt för mycket trassel.

Undvik mat som ger snabba insulinpåslag

Mat som ger snabba insulinpåslag gör att du lättare blir hungrig och trött. Studier visar även att de som äter knäckebröd känner sig tjugofem procent mer mätta än de som äter vitt bröd.

Att äta en knäckepizza från Leksands Knäckebröd är samma sak som att äta en fullkornssmörgås med pålägg. Knäckepizzan innehåller inga övermängder med ost. Dessutom har man lagt ner mycket energi på att välja ut bra råvaror där de flesta ingredienser kommer från svenska gårdar.

Låt sportlovsmaten bli en fest

För en extra festlig måltid, dekorera knäckepizzan med extra tillbehör som ruccola, lite honung och nötter. På tacopizzan kan man lägga till extra tacosås, gräddfil och tacoskal. Det blir garanterat en succé!

Om Leksands Knäckepizza:

Finns i tre olika varianter: taco, veggie och ost & skinka.

Tar endast tio minuter i ugn.

Innehåller tjugo procent fullkornsknäcke och åttio procents fyllning.

Är bakad med så lite onödiga tillsatser som möjligt och med omtanke om miljön.

Leksand knäckebröd var ett av de tio första livsmedelsföretagen att miljöcertifiera sig.

Läs mer om Leksands knäckepizza här

Knäckepizzorna hittar du i frysdisken!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!