Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Opinionsbildaren • Hälsoprofilen • Sexinspiratören
2 AV 2
Alexandra Rejsmar, Jenny Larsson, Isabel Boltenstern, Melinda Jacobs, Zainab Jones och Sara Olsson är nominerade till Årets mamaröst 2022.
Foto: Privat/Bauer media/Hanna Bouveng

Årets mamaröst 2022 – vinnaren presenteras i kväll på Årets mama-gala!

Vi har nominerat sex mamas som använder sina kanaler och röster för att driva sakfrågor för mammor och barns intressen. Nu är tävlingen avslutad – och hela 56 472 röster har lagts av läsarna. 

Vinnaren presenteras vid Årets mama-galan i kväll, måndagen den 14 november!

mamaredaktionen

Priset görs till förmån för Unicef, där vi och våra samarbetspartners samlar in pengar till deras viktiga arbete för världens barn. Var gärna med genom att swisha en valfri gåva till 902 50 16 och skriv mama.

De nominerade: 

Nominerad 1: Opinionsbildaren Melinda Jacobs

Melinda Jacobs är nominerad till Årets mamaröst 2022. Foto: Hanna Bouveng

Melinda Jacobs är opinionsbildaren vars röst aldrig tystnar. Vi har lärt känna henne som familjehemsmamman som tar fighten för utsatta barns rättigheter och en av författarna bakom boken ”Hon hette Esmeralda – berättelsen om Lilla hjärtat”. Nu har hennes kamp gett resultat, då initiativet Lex lilla hjärtat har lett till flera lagändringar för att säkerställa barns bästa när vård enligt LVU upphör. Stort!

Nominerad 2: Hållbarhetsprofilen Sara Olsson

Sara Olsson är nominerad till Årets mamaröst 2022. Foto: Privat/Sara Olsson

Sara Olsson är modeprofilen och omställningsaktivisten som brinner för att göra second hand, vintage och slow fashion till norm. Klädd i chica outfits ger hon smarta råd när det gäller prisvärda och hållbara looks för stora och små, samtidigt som hon sprider kunskap om kläders påverkan på miljö och människor. Heja Hållbara Sara! 

 

Nominerad 3: Funkismamman Jenny Larsson

Jenny Larsson är nominerad till Årets mamaröst 2022. Foto: Privat/Jenny Larsson

Jenny Larsson är tvåbarnsmamman som via sociala medier berättar om hur det är att vara mamma och ha en cp-skada. När hon säger saker som ”Jag tror att min cp bidrar till att jag fått ett mer ”jävlaranamma” än om jag inte haft den” krossar hon fördomar och inspirerar oss att följa våra drömmar även då det finns hinder. Snyggt Jennys pyssel!

 

Nominerad 4: Sjuksköterskan Zainab Jones 

Zainab Jones är nominerad till Årets mamaröst 2022. Foto: Privat/Zainab Jones

Zainab Jones är sjuksköterskan som belyser den strukturella rasismen som finns inom vården. Hon upplyser om livsfarliga och felaktiga myter, som att melaninrik hud inte kan drabbas av hudcancer eller att svarta barn skulle ha tåligare hud än vita barn. Som skönhetsbloggare lyfter hon melaninrik hud och pratar med experter på tight texturerat hår – vilket bidrar till ett mer inkluderande och färgstarkt beauty-community. Så bra!

 

Nominerad 5: Hälsoprofilen Isabel Boltenstern 

Isabel Boltenstern är nominerad till Årets mamaröst 2022. Foto: Privat/Isabel Boltenstern

Isabel Boltenstern är hälsoprofilen som peppar mammor att våga träna. Hon menar att bristen på vägledning kring gravid- och mammaträning leder till att många inte tränar av rädsla att göra fel. Isabel lyfter ofta ämnen som stress, mental hälsa och prestationsångest och menar att helt okej faktiskt är bra nog. Självförtroende-boost för mammor, det gillar vi! 

 

Nominerad 6: Sexrådgivaren Alexandra Rejsmar 

Alexandra Rejsmar är nominerad till Årets mamaröst 2022. Foto: Bauer Media

Alexandra Rejsmar är sexrådgivaren, poddprofilen och mamas bloggare som jobbar för att stärka kvinnor och mammor i sin sexualitet. Hon lyfter funderingar kring feministiska frågor och könsroller, ger handfasta råd när det gäller njutning och tipsar om spännande sexleksaker. Det väcker viktiga tankar och ger oss mer sug efter sex – även som småbarnsmammor. Och det stödet behöver vi verkligen, phju.

LÄS ÄVEN: Vinnarmammor genom åren – från 2004 till 2021

LÄS ÄVEN:
Mäktigt stjärnmingel på Årets mama 2021 – alla bilder från röda mattan