Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jennie Dahlén och Johanna Leymann har skrivit en bok om hållbara barnkläder.Jennie Dahlén och Johanna Leymann har skrivit en bok om hållbara barnkläder.Jennie Dahlén och Johanna Leymann har skrivit en bok om hållbara barnkläder.
Jennie Dahlén och Johanna Leymann har skrivit en bok om hållbara barnkläder. Foto: Emilia Bergmark-Jiménez

Experterna: Så kan du spara 22 000 kronor under barnets första år

Premium Hållbarhetsprofilerna Jennie Dahlén och Johanna Leymann har räknat ut hur mycket pengar det går att spara genom att undvika att köpa nya plagg under ett barns uppväxt.
– Det är just på babykläder och prylar en kan spara allra mest, säger de. 

Författarna och vännerna Jennie Dahlén och Johanna Leyman har jobbat med hållbart mode under många år och är nu aktuella med boken ”Klä barnen” som ska få oss föräldrar att spara både tid och pengar – och samtidigt spara på planetens resurser. 

Både Jennie och Johanna blev föräldrar 2017, och beskriver det som att de landade i en helt ny dimension av prylhets.
– Som nybliven förälder är det oerhört lätt att ryckas med och påverkas av alla de budskap som egentligen säger en och samma sak: om du verkligen älskar ditt barn bör du absolut köpa pryl X, Y och Z. Det här är ju budskap som hamras in genom reklamen, men som osäker ny förälder är det svårt att värja sig, säger Jennie.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.