Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Barnfamiljen flyttade från Kungsholmen till Kapstaden. På bilden från vänster Oscar, Carl Fredrik, Marie, Jacob, Lisa, Alexander och hundarna Leo och Charlie. Foto: Hannah Mentz

Fyrbarnsfamiljen följde drömmen – flyttade till solen i Sydafrika

De njuter av klimatet, den vackra naturen och lever i nuet. När fyrbarnsmamma Marie Sammeli och barnfamiljen fick chansen flyttade de utomlands för att få ut mer av livet.

– Det var mer utmanande än jag hade tänkt mig men också mer spännande. Det har uppstått situationer och upplevelser jag aldrig kunnat drömma om, säger Marie som lämnade vardagen och jobbet på Kungsholmen, Stockholm och flyttade 15 000 kilometer till Kapstaden.

Thérèse Bilby

Marie Sammeli jobbade i högt tempo inom PR- och reklambranschen i Sverige i flera år. I Stockholm var hon med och startade upp Junibacken och fick rollen som marknadschef. Senare startade hon eget företag medan maken drev och ägde konsultföretagen Prime och United Minds. Hemma fanns fyra barn under tio år, Alexander, Oscar, Jacob och Lisa. Ekorrhjulet med barn och jobb snurrade fort. För fort, kände familjen. Nyårsdagen 2012 bestämde sig Marie och hennes man att det var dags att dra i bromsen. De sa hejdå till vardagen och flyttade till andra sidan jorden. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

mama är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill