Anton Uddfalk och Theodora Larsson träffades i ”Ensam mamma söker” 2019 och har nu fått en gemensam son. Foto: Privat

Veckans nykläckta Theodora Larsson: ”Anton somnade när vattnet hade gått!”

Veckans nykläckta är Theodora Larsson, känd från ”Ensam mamma söker”, som har välkomnat en liten son med Anton Uddfalk, som hon träffade i programmet. För mama berättar hon om förlossningen, det ovanliga barnnamnet och hur Anton reagerade när vattnet gått.

Hej Theodora! Stort grattis till sonen! Han föddes ju i mitten av december – hur var sista veckorna av graviditeten?
– Jag har helt klart haft bättre dagar i livet. Uppriktigt sagt så var det skitjobbigt. Jag hade konstanta smärtor, fick GBS-virus, urinvägsinfektion, feber och antibiotikan hjälpte inte. Det var tuffa veckor.

Läs mer på vår medlemssajt Vi Föräldrar: Urinvägsinfektion när man är gravid – gå till doktorn!

Din stackare! Det måste ha varit skönt när det väl satte igång. Hur startade allt?
– Jag hade gått över tiden fyra dagar, vattnet gick vid midnatt och värkarna startade kort därefter. Vi åkte in vid 04, fick ett rum vid 05 och han föddes 08:42.

Snabbt jobbat! Blev förlossningen som du hoppats?
– Verkligen! Jag är lycklig över att allt gick så bra och att inga komplikationer uppstod.

Det gick fort från att Theodora och Anton träffades till att de väntade sitt första gemensamma barn. Foto: Privat

Gjorde Anton något konstigt under förlossningen?
– Nej, inte under förlossningen… Men när vattnet gick hemma hade han nästan somnat. Värkarna startade strax därefter och jag satte mig i vardagsrummet och andades mig igenom varje värk. Han frågade från sovrummet om jag klarade mig och jag sa att det var lugnt och att han kunde gå och lägga sig igen. Han somnade på minuten! Det var väl lite konstigt eftersom man själv nog hade varit ganska skärrad om det var ombytta roller. Jag beundrar verkligen hans förmåga att somna hur som helst, och det var ju bra att han vilade upp sig, tycker jag.

Haha, skönt att han höll sig vaken på sjukhuset iallafall! Hur var första mötet med bebisen?
– Det var magiskt. Jag och Anton kunde inte sluta titta på varandra och på Albus och var helt överväldigade. Till och med personalen, som gör detta varje dag, kom in efteråt och sa att just det ögonblicket var så fyllt av kärlek och så fint att de blev tårögda. 

Det första magiska mötet. Foto: Privat

Åh, vad fint! Vad var det första du åt och drack efter förlossningen?
– Jag fick en glutenfri macka och hade med mig en sockerfri juice.

Vad var det viktigaste och mest onödiga du tog med i BB-väskan?
– Det bästa var att jag packat en nyinköpt pyjamas. Det var så himla skönt att ta en dusch och ta på sig nya kläder efteråt. Vi hade en ganska bantad packning och använde faktiskt allt vi hade packat – utom läpppsyl.

Hur skilde sig denna förlossning mot dina tidigare?
– De tre andra har haft väldigt bråttom ut, men Albus var lite mer chill. Han ville inte riktigt sjunka ned, så det dröjde lite innan han kom. Men annars var den väldigt lik de andra.

Hur var första mötet med syskonen?
– Det var så fint och plötsligt blev de så stora alla tre, framför allt Jasper som äntligen blivit storebror! Jag är så lycklig att jag filmade, jag kan se det om och om igen.

Anton fick bonusdöttrarna Leia och Cornelia (och bonussonen Jasper) på köpet när han träffade Theodora. Foto: Privat

Albus är ovanligt, hur valde ni namn?
– Anton valde, men det var svårt! Vi har många vänner med barn och därför är också många namn ”upptagna” om man vill ha ett eget. Men när namnet hade rullat på tungan ett par gånger så kändes det solklart att han var en Albus som kommit till oss.

När jag intervjuade dig i Veckans preggo sa du att du inte var så förtjust i kasslertrosorna. Hur känner du nu – är du team FÖR eller EMOT?
– Det finns ju helt klart snyggare plagg att bära, det instämmer nog alla i. Men jag tänker att om det finns EN plats där vi inte ska behöva fundera över etiketten, så ska det väl ändå vara på förlossningen. Man kommer ju inte direkt sammanfatta sin förlossning efteråt och känna en enorm tacksamhet till sitt val av trosor!

Sant! I Veckans preggo sa du även att du längtat efter att sova på mage. Hur kändes det?
– Jag visste att det skulle vara fantastiskt, men det var bättre än vad jag kom ihåg! Jag blir fortfarande lycklig varje gång jag lägger mig ned.

Mysigaste stunden på dagen! Foto: Privat

Underbart ju! Och hur var den efterlängtade första barnvagnspromenaden?
– Det var så skönt! Jag fick feeling och vi gick 8 kilometer. Det kändes i hela kroppen efteråt, men det var det värt! 

Du har tre barn sedan tidigare och Anton inga, hur är er dynamik med Albus?
– Jag försöker att inte ta rollen som den som vet bäst. Visst har jag haft bebisar förut, men jag har aldrig haft en Albus. På de allra flesta sätt är det precis lika nytt för mig som för honom. Däremot kan Anton fråga mig om saker och jag kan berätta om mina tidigare erfarenheter.

Välkommen Albus! Foto: Privat

Har du känt av den klassiska baby bluesen?
– Jag fick googla på uttrycket, haha! Nej inte direkt. Jag har dock konstant känt mig allmänt känslig sedan jag blev gravid, och det håller i sig än.

Fia Anderberg, Michaela Forni, Malin Stenbäck – här finns massor av nykläckta mammor att läsa om!
Ska du välja namn till bebisen? Här finns hundratals namn att inspireras av! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!