Markiz Tainton: ”Loreen kom in mitt i förlossningen!”

Det är inte alla som får en Eurovisionvinnare på besök mitt i förlossningen, men det fick Veckans nykläckta mamma, Markiz Tainton, när hon födde sin andra dotter Sade!

Grattis Markiz! Hur startade förlossningen?

– Jag vaknade klockan 1 på natten och kände att det tryckte mot kissblåsan men fattade inte att det var värkar. Klockan tre klockade jag dem och insåg att det bara var 2,5 minuter mellan värkarna!

Vad gjorde du då?

– Jag ringde mina föräldrar i Västerås och sa att de måste komma, och så ringde jag min syster Loreen (Eurovision song contest-vinnaren, reds anm) och sa att hon måste komma och passa Liora tills mina föräldrar kommer.

 Lycklig tvåbarnsmamma!

Och alla var PÅ, mitt i natten?

– Ja, Loreen sa ”jag kommer om en timme”. Jag ba NEJ. NU. Hon kastade sig i en taxi.

Hur gick det när ni kom fram till BB?

– Det fanns ingen plats när vi kom fram så vi fick ett rum utan förlossningsutrustning. Barnmorskan skulle kolla hur öppen jag var och när hon gjorde det lossnade slemproppen! 

Fick hon den liksom i handen?

– Ja! Hela klafsade ut! Den var ljusrosa och jellyish. Sedan sa det KNAK och vattnet gick. Jag var fem centimeter öppen.

Och det fanns fortfarande ingen plats för dig?

– Nej, men jag fick epidural, som tog på bara ena sidan. Och jag måste berätta en annan sak! Mitt i förlossningen säger barnmorskan: ”Det är två personer här som vill träffa dig”. Och in kommer Loreen, i läppstift och med en stylish byxdress, och säger ”Tja Mackan, jag tänkte vara med på förlossningen, är det dags att krysta snart?”. Jag trodde inte mina ögon!

Foto: Emily Dahl, IBL

Haha, hon bara kom in?!

– Ja, och hon hade med sig sin kille! Jag ba' ”är du helt hjärndöd, jag ligger här och föder”. De fick gå ut i köket och vänta, och köpa en frysrätt. Sedan, när jag hade fött och låg där och spretade med benen och de skulle kolla om jag behövde sys, kom hon in igen!

Haha, blev du inte arg?

– Nej haha, det är all out of love, hon har varit det största stödet under graviditeten. Det var bara roligt.

Nykläckt liten Sade <3.

Vad var det onödigaste i BB-väskan?

– Första gången, när jag födde Liora, hade jag med mig SÅ mycket onödigt, nu hade jag rimliga saker som godis och ett par ombyten till bebisen.

Är du för eller emot kasslertrosor?

– Emot. Hade de varit tightare hade de varit bättre men nu är de ju så slappa. 

Fick du någon babyblues?

– Nja, jag har gråtit mycket av lycka, men det har gått bra. Jag hade ett jobb två dagar efter förlossningen. Jag lagade mat till 60 personer.

Wow, du gjorde en Perrelli alltså!

– Ja precis! Däremot var jag i chock de tre första månaderna av min graviditet. Liora blev ju till via IVF och Sade kom till helt naturligt.

”Jag var helt säker på att jag inte kunde bli gravid”

Hur reagerade du när du fick reda på att du var gravid?

– Jag hade så dåligt samvete mot Liora, det kändes orättvist mot henne att skaffa ett till barn så snabbt. Jag hade ju liksom redan världens finaste barn. Jag var helt säker på att jag inte kunde bli gravid, jag har liksom aldrig käkat p-piller och hade fem nedfrysta embryon utifall att vi i framtiden skulle vilja skaffa syskon. 

Vem vann namnfighten?

– Jag. Kevin tyckte att Sade (uttalas ”Shardej”) är fint men ville inte stava det så, för att hon kommer få problem. Jag ba’ ”Jag heter Markiz, ingen har någonsin fattat vad jag heter och det har gjort mig stark”. 

Hur var första mötet med storasyster?

– På BB var hon inte intresserad, men när vi kom hem var hon helt förälskad och pussade och ville hålla lillasyster.

 Välkommen lillasyster!

Foto: Henrik Adamsen, IBL, Emily Dahl, @markiztainton

Läs vad Markiz Tainton sa när hon var Veckans preggo!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!