Marina ”Smarriz” Isaksson: Jag sövdes och de fick plocka ut bebisen akut

Veckans nykläckta är influenern Marina ”Smarriz” Isaksson, vars förlossning slutade med urakut kejsarsnitt. ”Det första jag frågade när jag vaknade var om han klarat sig.”

Hur startade allt?

– Det startade på fredagskvällen den 26 april då vattnet gick hemma i tvättstugan. Jag blev igångsatt söndag morgon och Sam kom på måndagen den 29 april klockan 12:42.

Sam trivdes i magen så Marina gick många dagar över tiden. Foto: @smarriz

Hur tacklade du värkarna? 

– Haha det gjorde jag inte. Jag blev igångsatt och varje gång droppet som sätter igång värkarna kom upp till max fick de stänga av droppet. Inte för att min smärta var hemsk utan för att Sams puls gick ner för mycket och länge.

Vad blev du mest överraskad av under förlossningen? 

– Allt. Det blev en 27 timmar lång, smärtsam förlossning som slutade med urakut kejsarsnitt. Jag hade tänkt att jag skulle vara en av dem som sa att jag ville föda barn igen och att det var en häftig upplevelse men så blev det inte.

Det blev ganska dramatiskt där?

– Ja, jag minns att jag hörde ett starkt larm i korridorerna på väg till operationen. Daniel stod utanför salen tillsammans med massor av barnmorskor och läkare och såg mig liggandes för operation med läkarna överallt runt mig. När Babyshark (arbetsnamnet i magen, reds anm) kom ut var han helt blå och andades inte. Daniel hade gått iväg lite i korridoren och har berättat att han aldrig känt så många olika känslor samtidigt. Jag var nersövd och han hade precis sett sin son för första gången och väntade på besked. Personalen fick igång Babyshark och Daniel fick gå tillbaka till vårt rum och hålla om honom i två timmar.

– Två timmar senare vaknade jag på uppvaket. Daniel var inte där, jag hade inget barn i magen och det första jag frågade var om han klarat sig. De berättade att bebisen mådde bra och var med sin pappa. Jag somnade om en stund och när jag vaknade stod Daniel bredvid min säng och höll om vår älskade lilla son. Han la honom bredvid mig i sängen och då kom tårarna. Vi klarade det och vi alla tre var friska och mådde bra.

Första natten på sjukhuset var känslosam. Foto: @smarriz

Hur var första natten? 

– Det var en känslig natt och vi var väldigt tacksamma över att allt slutade bra till slut och att vi fick hålla om vår lilla Sam, äntligen.

Hur länge stannade ni på BB? 

– Vi åkte hem så fort vi fick, vi lämnade på onsdagen vid lunch.

Vad var det konstigaste din partner gjorde på sjukhuset? 

– Hm, jag tror inte han gjorde något konstigt. Kanske att han sov andra natten i förlossningssängen medan jag låg kvar i sängen från operationen.

Vad var det viktigaste och mest onödiga du tog med i BB-väskan?

– Vi hade knappt med oss någonting för vi skulle egentligen ha blivit igångsatta på måndagen, men när vi väl var där på söndagen så satte de igång mig då. Jag hade åkt dit i ett par stora höga byxor som jag kunde få på mig efter snittet, som tur var.

Vem var er första besökare? 

– Daniels syster som kom med lite mat så att vi fick i oss något att äta.

Vad var det första du åt och drack när ni kom hem? 

– Vi köpte charkbricka och drack varsin öl till. Det var lyx!

Äntligen är Sam här! Foto: @smarriz

Hur matar du din bebis? 

– Jag ammar och pumpar.

Vilka är dina favoritkläder efter förlossningen? 

– Höga byxor och bara amningstopp. Går omkring så hela dagarna här hemma.

Är du team FÖR kasslertrosor eller team EMOT kasslertrosor? 

– De var sköna att ha i några dagar, men sedan gick jag tillbaka till mina vanliga igen. Kände mig inte supersexig i dem direkt, haha!

Missa inte vår intervju när Smarriz var Veckans preggo! Visste du till exempel att sonen var beräknad 9 månader efter första dejten?

 

Gå in på mama.nu varje dag så missar du inga intervjuer eller reportage.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!