Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Johanna ”Dotter” Jansson tillsammans med pojkvännen Dino Medanhodzic. Paret har fått sitt första barn. Foto: OLLE SPORRONG / Instagram @dotter_official

Artisten Dotter har fått en ”Little tot”: ”Känslan är obeskrivlig”

Artisten Johanna ”Dotter” Jansson, 35, har fått en ”Little tot” ihop med sambon Dino Medanhodzic, 36. På tisdagen föddes dottern med planerat kejsarsnitt.

”Känslan är obeskrivlig, vi är så lyckliga”, skriver den nyblivna mamman på Instagram.

Thérèse Bilby

När artisten Dotter skulle dela ut Sveriges poäng till bidragen i Eurovision song contest delade hon även med sig av den oväntade nyheten att hon väntade barn. Nu har barnet – en liten dotter – fötts! 

Den nyfödda flickan är hennes första barn, och då bebisen inte vill vända sig med huvudet ner så blev hon rekommenderad att göra ett planerat kejsarsnitt. 

– Ska bli så spännande att möta den lilla, sa Dotter till mama inför kejsarsnittet.

Nu har artisten publicerat den första bilden på barnet, insvept i en filt och med ett armband med ordet ”dotter” runt armen – föräldrarna bär matchande armband med ”mamma” respektive ”pappa”.

https://www.instagram.com/p/Cjm5sb7D-3Z/

”Nu är vår lilla dotter äntligen här! Som vi har längtat”, skriver Dotter på instagram. ”Kejsarsnittet gick jättebra och i operationssalen spelades på radion ”En värld full av liv” från Lejonkungen och vi fick ta emot en stark liten lejonprinsessa! Känslan är obeskrivlig, vi är så lyckliga jag och Dino Medanhodzic.”

 

Dotter delade ut Sveriges poäng i Eurovison – och avslöjade graviditeten för hela världen. Foto: SVT

I en intervju med mama tidigare i år berättar hon om tv-kuppen, som inte ens SVT kände till innan, och hur lycklig hon är över att vara gravid. I intervjun berättade hon även om vad hon inte ville ge upp i framtiden för att hon blivit mamma.

– Jag vill inte ge upp något utan man får helt enkelt omprioritera och hjälpas åt. Både jag och Dino värdesätter våra karriärer högt och vi vill göra allt för att båda ska få hålla på med det vi älskar och samtidigt kunna vara mamma- och pappalediga, för barnet kommer ju så klart vara vårat huvudfokus. 

https://www.instagram.com/p/Cjf1EU6DoSF/

Dotter: Kommer vara mer krävande att bli mamma 

– Det som är bra är att vi har vår studio hemma och vi tillbringar mycket tid där tillsammans när vi inte spelar. Jag tror det finns lösningar på allt och jag har en positiv inställning, samtidigt förstår jag att det kommer vara mer krävande att bli mamma än vad jag någonsin kan föreställa mig. Det jag i första hand kommer dra ner på är mitt låtskrivande till andra artister, men jag kommer definitivt fortsätta spela live och släppa min egen musik.

I en intervju med Arvika Nyheter nyligen berättar hon om glädjen över att bli mamma – men också om baksidan: Sedan hon blev gravid har bokningarna blivit färre och hon upplever att hon blivit exkluderad.

– Jag har ju velat jobba, men det känns som att jag blivit exkluderad. Ungefär som att ”Nu ska ju du vara mamma”. Jag var inte beredd på den smällen och det har varit jobbigt mentalt. Det har inte alls varit samma tryck på förfrågningar om låtskrivande. Det är tråkigt, jag trodde inte att det skulle bli en så stor förändring med hur man blir behandlad i branschen, sa hon till tidningen.

LÄS MER: Artisten Dotter om gravidavslöjandet för miljonpublik

LÄS MER: Artisten Sofia Jannok har blivit mamma: ”Han ska växa upp nära naturen”